Ugrás a tartalomra

Felmászott egy férfi az Eiffel-toronyra – lezárták a látványosságot

dehir.hu
Utoljára módosítva
2019. május 21. kedd 16:21
Kiürítették és lezárták az Eiffel-tornyot hétfő délután, mert egy ember megpróbált rá kívülről felmászni – adta hírül a The Washington Post.

Az Eiffel-tornyot üzemeltető cég az AFP hírügynökségnek azt mondta, megtették az ilyenkor szükséges intézkedéseket. Több tűzoltót és speciális mentőt is bevontak, így végül biztonságosan leszedték a mászót. Kedden délelőtt nyitották meg újra a tornyot a látogatók előtt.

A vállalkozó kedvű mászót ráadásul nem is a torony talpához közel, hanem a harmadik legmagasabb szint közelében csípték el. 

A rendőrség közlése szerint sikerült kapcsolatba lépniük az ismeretlen személlyel, de azt nem tudni, miért kezdett bele a második szinttől a veszélyes mutatványba.

Az persze nem az első eset a történelemben, hogy valaki kedvet kapott felmászni Párizs egyik legismertebb építményére. 2015-ben például a brit James Kingston is megpróbálkozott a szabad mászással mindenféle kötél, vagy bármilyen más biztosító szerkezet nélkül. Ő még arra is gondolt mászás közben, hogy kikerülje a biztonsági kamerákat, hogy ne vegyék észre, hogy mit művel éppen.

Párizs legmagasabb építménye 324 méter magas, ami nagyjából egy 81 emelet magas toronyház méretének felel meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!