Ugrás a tartalomra

Felmentettek egy nőt, aki a vád szerint meg akarta öletni gyermekét

mti
Utoljára módosítva
2019. május 14. kedd 10:38
Bizonyítottság hiányában jogerősen felmentett a Tatabányai Törvényszék egy tatai nőt, aki a vád szerint apját kérte meg, hogy fojtsa meg gyermekét – közölte a törvényszék sajtótitkára kedden az MTI-vel.

Sós Réka tájékoztatása szerint az emberölésre való felbujtással vádolt asszony édesapja 2012 óta cselekvőképességét korlátozó gondnokság alatt áll. Az asszony leitatta, majd a tatai Cseke-tó partján megpróbálta rávenni, hogy ölje meg a babakocsiban ülő gyermekét.

A férfi a gyermek nyakát körülbelül 40-50 másodpercen át, kis erővel, két ujjal szorítani kezdte, azonban amikor látta, hogy a sértett arca kékülni kezd, abbahagyta a fojtogatást. A nyomozás során a férfi elismerte mindezt, ezért őt a bíróság testi sértés miatt 10 hónap – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte jogerősen.

A bíróság szerint nem volt kétséget kizáróan megállapítható, hogy az édesanya meg akarta öletni gyermekét, és azt sem lehetett megállapítani, hogy erre apját akarta rábírni.

A Tatabányai Törvényszék az asszonyt bizonyítottság hiányában felmentette a felbujtóként elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vád alól. Az ügyész megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezés iránt fellebbezett, azonban a fellebbezést a Győri Fellebbviteli Főügyészség visszavonta, ezzel az ítélet az édesanya esetében is jogerőssé vált.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!