Ugrás a tartalomra

Feloldják a látogatási tilalmat a megyei központi kórházban

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 16. kedd 16:34
Szerdán délután fél öttől feloldják a teljes körű látogatási tilalmat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén - erről a honlapján található közleményben számolt be az intézmény.

Azt írják, a látogatási tilalom feloldása alól kivételt képeznek azok a betegellátó egységek, ahol koronavírus fertőzésre gyanús, vagy igazoltan fertőzött betegek ellátása történik.

A látogatási rend részletei:
- Valamennyi telephely minden betegellátó egysége esetében a látogatási idő – egységesen munkanapokon és munkaszüneti napon is délután 16.30 és 17.30 közötti időpont.
- A látogatók telephelyre történő beléptetése, illetve épületbe történő beléptetése a jelenlegi rendnek megfelelően történik (testhőmérséklet mérés, kézfertőtlenítés, maszk viselése). Kérjük, hogy a látogatók maszkot viselve lépjenek be az épületbe, ha valaki véletlenül otthon felejti az arcmaszkját, annak az intézmény természetesen biztosít egyszer használatos sebészi maszkot.
- Valamennyi beteg esetében a betegellátó épületbe egy beteghez egy látogató léphet be, és a betegellátó osztályon egy beteget - egy időben - egy látogató látogathat s a látogatás időtartama maximum 15 perc. Az 1 órás látogatási idő tartama alatt így a beteg mindennap 4 látogatót fogadhat.
- A látogatások során élelmiszer, ruhanemű és egyéb más csomag behozatalára lehetőség van.
- A látogatás során törekedni kell arra, hogy a látogatók fogadása ne kórteremben, hanem lehetőség szerint valamelyik közösségi helyiségében, megfelelő időjárás és a beteg megfelelő kondíciója esetén a kórház parkjában történjen.
- Fekvőbeteget kizárólag egészséges személy látogathat. Amennyiben a belépés során betegség gyanúja merül fel (hőemelkedés, köhögés, stb.) a látogatási célból érkező személy nem léphet a kórház területére.

A látogatás menetét és a kórházi telepre történő belépést is a járványügyi óvintézkedések lassítani fogják, ezért az intézmény megértést és együttműködést kér. "Nyomatékosan kérjük Önöket, hogy a kórházban érvényben lévő parkolási rendet tartsák be, hiszen a hosszú látogatási tilalom után nagy számban érkező látogatók jelentős terhelést jelentenek majd a kórház úthálózatára és parkolóira" - teszik hozzá.

Kiemelik, a Magyar Országgyűlés kedden elfogadta a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, azonban a járványügyi készenlét és az ennek megfelelő biztonsági intézkedések várhatóan tartósan fennmaradnak intézményünkben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!