Ugrás a tartalomra

Felszállásra készül a Lufthansa Miskolcon – diákok közül toborozzák a jövő szakembereit

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 25. csütörtök 15:14
A jövő mérnökeit, technikusait keresi a Lufthansa Technik Miskolcon. Dolgozókat toboroz az Északi Ipari Parkban felépülő szervizüzemébe. Az Andrássy Gyula Szakgimnáziumban a Lufthansa munkatársaival beszélgethettek a diákok. Megmutatták nekik a cég termékeit, és a szakemberekkel szemben támasztott elvárásokat is ismertette a vállalat HR vezetője.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

A Lufthansa Technik csapata a közeljövőben Miskolcot tekinti majd új otthonának – erről beszélt Dominik Giugno vezérigazgató az Andrássy diákjainak.

A cég 43 milliárd forintból Miskolcon építi fel új bázisát. Az Északi Ipari Parkban 20 ezer négyzetméteres csarnokot húznak fel. A repülőgépmotorok felújítását végző üzemben 2022-ben kezdődhet meg a munka. Technikusokra, mérnökökre lesz szükség. Összesen több mint 400 dolgozót keresnek.

A jövő technikusait, mérnökeit keresik Miskolcon

Nagyra értékeljük, hogy már sokszor számíthattuk partnereink támogatására Miskolcon és Magyarországon. Ma azzal a szándékkal vagyunk itt, hogy az Andrássy diákjai közt szikrát tudjunk gyújtani a repülés világa és a repülőgépek iránt. Ennek a napnak az a célja, hogy megmutassuk a nemzetközi légitársaság csoportunk által kínált lehetőségek széles tárházát – mondta a vezérigazgató, aki arra biztatta a diákokat, faggassák ki a megjelent szakembereket, hogy milyen egyéni motivációval érkeztek a céghez. – Számomra a Lufthansa arról szól, hogy folyamatosan felfedezzem a repülés iránti szenvedélyemet. Emellett nagyon jó szakmai választás, hiszen a társasággal és a profi javítóműhellyel együtt fejlődhet az ember – mondta Dominik Giugno.

A jövő technikusait szeretnék megtalálni a miskolci középiskola végzős diákjai között. Aki kellő elhivatottságot érez a repülőgépek, a repülés iránt, megtalálhatja számítását a világcégnél. Bekerülhet a miskolci szervizbázis kezdő csapatába. A most végzős diákok közül azok, akik megfelelnek a követelményeknek, külön képzést kapnak majd a Lufthansánál. Ez jövőre kezdődik. A miskolci üzemet 2021-ben kezdik tervezni, építeni. A munka pedig rá egy évre indul a kiképzett dolgozókkal. 

Andrássy a régió vezető műszaki középiskolája

Molnár Péter szerint külön öröm, hogy a Lufthansa nagyon hamar megtalálta az iskolájukat. – Több mint százéves iskola az Andrássy – mondta az igazgató. – A régió vezető műszaki középiskolája, ami jó kapcsolatokat ápol nagy cégekkel, duális képzésben kétszázan vesznek részt, a Boschnak pedig külön képzünk szakembereket – nyilatkozta.

Soha nem látott lehetőség a miskolci fiatalok előtt

Egy soha nem látott lehetőség nyílik meg most a miskolci fiatalok előtt, és ez egy új fejezetet nyit a miskolci szakképzés területén – erről már Kriza Ákos beszélt a mai toborzón. – A Lufthansának köszönhetően az itt végző diákok világszínvonalú képzést kapnak, amire biztos egzisztenciát tudnak majd alapozni. A kiválasztottak olyan tudás és szakmai ismeretek birtokába jutnak, amelyet a világ bármely vezető ipari vállalata örömmel fogadna – mondta a polgármester. – Itt, városunkban a családjukhoz, a gyermekkorukhoz és a gyökereikhez közel tudják majd a jövőt építeni, és nem lesz szükség arra, hogy más városba vagy külföldre vándoroljanak – hangsúlyozta. – Miskolcon érdemes tervezni a jövőt, hiszen a jelenlegi fejlesztések és a távlati tervek egy olyan város képét vetítik elénk, ahol biztos egzisztenciával, élhető környezetben a legmagasabb szintű szolgáltatások elérhetőségével a mindennapok egyszerűbbekké válnak – jelentette ki Kriza Ákos.

A világ piacvezető javító társasága

A miskolci javítóbázison repülőgépek hajtóműveit javítják majd. Ezek egyenként 10 milliárd forintba kerülnek. A szervizelés már csak ezért is nagy precizitást igényel. De a repülés biztonsága is magas szintű munkát, szaktudást kíván.

A Lufthansát csak tavaly 142 millió utas választotta világszerte. A csoportnak 135.534 dolgozója van. A Lufthansa Technik 23.219 dolgozóval működik és 850 légitársaságnak szolgáltat. Tavaly 5,9 milliárd euró árbevétele volt. A piac vezető javítótársasága, amely 100 potenciális helyszín közül választotta Miskolcot.

További hírek

Olvasnivaló