Ugrás a tartalomra

Félszáznál is több család nevezett a közlekedési versenyre

police.hu
Utoljára módosítva
2019. május 13. hétfő 09:52
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, jó hangulatú döntőnek rekordszámú nevezője volt.

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a Közlekedik a család vetélkedőt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szombaton, Miskolcon tartotta meg a verseny területi döntőjét, ahol a vállalkozó kedvű családok közlekedéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudásukat mérhették össze.

Forrás: police.hu

Az idei évben ötvenhárom család nevezett a megmérettetésre. A rendezvénynek helyet biztosító Miskolc Autó Kft. Skoda szalonja megtelt jókedvű gyerekekkel és szülőkkel.

A csapatok elsőként elméleti tudásukról adtak számot KRESZ tesztlapok kitöltésével. Ezután a gyakorlati számok várták a családokat, ahol beállított baleseti helyszínen elsősegélynyújtással kapcsolatos témában, valamint több kerékpáros és autós ügyességi pályán kellett helytállniuk. Emellett a szervezők számos érdekes feladattal készültek, volt „részeg szemüveg”, többféle kirakós játék és szimulátoros vezetés is.

A versenyt végül a Venglovecz-család nyerte, ők képviselik majd megyénket az országos döntőn. A második helyen a Dukai-család, míg a harmadikon a Himer-család végzett.

További hírek

Olvasnivaló