Ugrás a tartalomra

Felújítják a lillafüredi kisvasút pályáját

MTI
Utoljára módosítva
2019. július 10. szerda 15:51
A LÁÉV is szerepel a kisvasút-fejlesztési program II. ütemében. A kormány múlt heti döntése értelmében a következő három évben 12,6 milliárd forint áll rendelkezésre 18 kisvasút pályájának és gördülőállományának tervezésére és felújítására – közölte Révész Máriusz az MTI-vel.

Mint mondta, a program azért szükséges, mert több kisvasút az elmúlt években rendkívüli módon elhasználódott. – A balesetveszély miatt a felújításuk sürgető, mert állapotuk miatt több vonalszakasz a bezárás közeli állapotba került – közölte  a kormánybiztos.

Az MTI-hez eljuttatott közleményből kiderül, a kormány elkötelezett a természetjárás feltételeinek javításában, mert közös érdek, hogy Magyarországon többen túrázzanak, valamint, hogy aktívabban és egészségesebben töltsék a szabadidejüket az emberek természetben. „A kormány ezért folyamatosan támogatja a természetjáráshoz kapcsolódó turisztikai attrakciók, turistaházak, kilátók, turistautak, vízitúra megállók, kisvasutak rendbe tételét és megújítását" – olvasható a közleményben.

A 18 kisvasútpálya a következő:

Felsőtárkányi Állami Erdei vasút, Mátravasút, Szilvásvárad Állami Erdei Vasút, Gemenci állami Erdei Vasút, Kaszói Állami Erdei Vasút, Almamelléki Állami Erdei Vasút, Lillafüredi Állami Erdei Vasút, Hortobágy- Halastavi Kisvasút, Tiszakécskei kisvasút, Nyíregyháza- Sóstó vonal felújításának tervezése, Salgótarjáni Kisvasút megvalósíthatósági tanulmány szintjén, Mesztegnyői Állami Erdei Kisvasút, Csömödér Állami Erdei Vasút, Pálházi Állami Erdei Vasút, Királyréti Állami Erdei Vasút, Balatonfenyvesi kisvasút, Nagybörzsöny-Nagyirtás Erdei Vasút, Börzsöny Kisvasút (Szob-Márianosztra).

További hírek

Olvasnivaló