Ugrás a tartalomra

Felújították az Európa-szerte elismert miskolci kézsebészetet

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 05. péntek 10:52
Egy helyi cég építészeti munkákra tett felajánlást. A központ összes kórterme megújult. Ilyen önálló kézsebészeti részleg egyedül Miskolcon működik, itt képzik a jövő kézsebészeteit és évente kétezer-ötszáz műtétet végeznek.
Fotó: Parai Roland

Sérüléseket, zsugorodásokat, és a technológia megjelenésével egyre több ízületi problémát is ellátnak a kézsebészeti centrumban. A műtétek után pedig a betegek modern kórtermekben lábadozhatnak, ahol van hűtőszekrény, televízió és klíma. A gyógyulásban ugyanis a környezet is szerepet játszik. A kórtermek felújítását egy miskolci cég, a Lacika Komplex Bau Kft. ajánlotta fel. Ügyvezető igazgatójuk, Szabó László elmondta, teljes felújítás történt. – Az összes burkolatot kicseréltük, a vízhálózatot, a fűtéshálózatot, továbbá hat klímát építettünk be, kiépítettük az elektromos rendszert és a wifihálózatot.

Az eseteket nyolc szakorvos látja el az osztályon, ahol kézsebész képzés is folyik. A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház Kézsebészeti Részlegének vezető főorvosa elmondta, ha valaki kézsebész szakvizsgát akar szerezni, annak kötelessége eljönni Miskolcra, gyakorlatra. – Magyarországon a kézsebészeti szakvizsgához ez szükséges, tehát gyakorlatilag sorban állnak a belföldi és a külföldi szakorvosok, akik hozzánk jönnek tanulni a kézsebészeti szakmát, és abban a szerencsés helyzetben van részük, hogy naponta nagyon sok műtétet látnak, amiket más és más orvosok végeznek el, különböző technikákkal – magyarázta Szabó Zsolt.

– A centrumot tizenkét éve hozták létre, mára Magyarország legnagyobb, legtöbb beteget operáló, elismert központjává vált – fogalmazott a főigazgató. – Minden egyes kórház életében vannak olyan centrumok, olyan tevékenységek, amelyek húzó jellegűek, és a kézsebészet, pontosan abból adódóan, hogy nagyon magas szintű műtéti technológiát, tudást és instrumentáriumot igényel, ez a kórház számára egy húzóágazat, ezért nagyon fontos, hogy ezt szinten tartsuk – mondta Révész János.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!