Ugrás a tartalomra

Fokozott felelősségvállalás a hazatérőktől, fokozott figyelem az idősek felé

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 23. hétfő 08:58
A külföldről hazatérőktől fokozott felelősségvállalást, az idősek felé fokozott figyelmet kér a miskolci városháza.

A koronavírus az eddigi tapasztalatok szerint – noha a fiatalok között is fertőz, és előfordulnak súlyos, vagy tragikus kimenetelű esetek is – az idősekre és a krónikus betegekre a legveszélyesebb. Éppen ezért a városháza ismét kér minden miskolcit, különösen a 60-65 év felettieket, hogy saját érdekükben mindenképpen maradjanak otthon. Ha tehetik, családtagjaikkal se érintkezzenek, sőt a bevásárlás, az idősek ellátása is izolálva történjen.

A legbiztonságosabb az, ha a hozzátartozók egyszerűen csak leteszik a megvásárolt élelmiszereket, gyógyszereket idős rokonaik ajtaja elé, ugyanis éppen az időseknél alakulhatnak ki a legkönnyebben súlyos, akár életveszélyes szövődmények is a koronavírus-fertőzés miatt.

Ugyanilyen fontos az is, hogy figyeljünk oda egymásra, viselkedjünk felelősségteljesen ezekben a nehéz napokban és hetekben. Különösen azok, akik most térnek haza külföldről.

– Őket nyomatékosan kérjük arra, hogy vegyék komolyan a hazaérkezés utáni karantént, és mindannyiunk érdekében vállalják a 14 napos önkéntes otthonmaradást. Ha a szomszédok tudnak olyan családról, aki most tér haza külföldről, kérjük, hogy ők is figyelmeztessék őket a karantén fontosságára, és arra, hogy ha lehet, ne csak a szomszédokkal, hanem saját családtagjaikkal se érintkezzenek – zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló