Ugrás a tartalomra

Folyamatosan nő a „Családbarát munkahelyek" száma Miskolcon – négyen kapták meg idén a díjat

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 18. csütörtök 11:40
Négy miskolci közintézmény – a Megyei Központi Kórház, a Miskolci Kulturális Központ, a Miskolci Törvényszék, és a Megyei Kormányhivatal – vette át a díjat Novák Katalintól, Budapesten. A díjra olyan munkahelyek pályázhatnak, ahol bevezették többek között a rugalmas munkaidőt, az otthon végezhető munkát és az életpályamodellt.
Fotók: Mocsári László

A Megyei Központi Kórház szabadidő parkjában kórházi dolgozók gyerekei fürdenek a medencében, és a szabadtéri kondiparkot is birtokba vették. Ez a lehetőség, valamint az életpályamodell is egyike azoknak a családbarát intézkedéseknek, amelyeket a kórház azért vezetett be, hogy még vonzóbbá tegye az egészségügyi pályát.

Révész János főigazgató kifejtette, a hozzájuk jelentkező fiatal orvosok számára új, rezidensi lakásokat tudnak biztosítani. – A kórház területén működik egy óvoda, amely szintén családbarát, hiszen rögtön be tudja adni az óvodába a dolgozó a gyermekét, amikor megérkezik, majd szinte 5 percen belül a munkaideje letelte után, fel tudja venni a gyereket.

Június elején a Miskolci Törvényszék és a Miskolci Állatkert és Kultúrpark együttműködési megállapodást kötött. Az országos bírósági hivatal elnöke 2019-et a karrier, család és egészség évének nyilvánította. A Miskolci Törvényszék elkészített a „Családi kisokos 2019." kiadványt is, amely közérthető jogszabályok gyűjteménye.

Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, ebben megtalálhatóak a leghasznosabb információk: összegyűjtötték és közérthetőbbé tették a családokat segítő kedvezmények, támogatások, valamint jogintézmények szabályait. 

A Kormányhivatalnak az elismerés két és félmillió forintot hozott. Július elején családi és sportnapot tartottak, valamint a tervek szerint bizonyos munkakörökben szeptembertől bevezetik a rugalmas munkaidőt. A nyári szünetben a gyerekekre is gondoltak.

Gerőcs Tóth Andrea, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta, pályáztak egy nyári családi napközis ellátásra a kormányhivatalban dolgozók gyermekei részére. – A közel 2500 dolgozónk 1600 gyermekéből sajnos nem mindenkit sikerül az idén nyáron táboroztatnunk, de hét héten keresztül heti huszonöt gyermek – munkaidőben ؘ– teljes ellátást kap.

Fotó: A Miskolci Kulturális Központ Facebook-oldala

A Miskolci Kulturális Központ munkatársai nyolc telephelyen dolgoznak. Már második alkalommal nyerték el a családbarát munkahely elismerést. 

Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője kifejtette: a megtett intézkedések között szerepelt náluk a rugalmas munkaidő bevezetése bizonyos munkakörök esetében, az otthonról végezhető munkavégzés bevezetése, az, hogy a kollégáik ingyenesen vagy kedvezményesen részt vehetnek a társaságuk által szervezett programokon, valamint különböző mozgásművészeti foglalkozásokon is. Gyermeksarkokat is kialakítottak, hogy hétvégén, vagy az ünnepnapokon, amikor a kulturális intézmény munkatársai dolgoznak, ott lehessenek velük a gyerekek.

További hírek

Olvasnivaló