Ugrás a tartalomra

Folytatódnak a növényvédelmi munkák a város közterületein

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 30. kedd 14:07
A hőmérséklet emelkedésével Miskolcon is megjelentek a rovarkártevők, a vadgesztenyefáknál az aknázómolyok, a platánfák estében pedig a csipkéző poloskák.

A város közterületein lévő díszfák – vadgesztenye- és platánfák – növényvédelme a tavasz beköszöntével kezdődött meg. Április közepétől biológus szakember figyelte meg a kártevők jelenlétét, mozgását és számát. A felmérések eredményei alapján májusban szükséges volt az első növényvédelmi permetezés elvégzése. A munkálatok 1386 vadgesztenyefát és 530 platánfát érintettek, megfelelő védelmet nyújtva a rovarkártevők és gombabetegségek ellen.

Szintén májusban a Lillafüredi függőkert teraszain, valamint az Erzsébet téren lévő buxus, puszpáng növényállományban ismét megjelent a selyemfényű puszpángmoly. A rovarkártevőknek a puszpáng az egyetlen tápnövénye, így a hernyók rövid idő alatt nagy károkat tudnak okozni. A növények védelmét három alkalommal elvégzett permetezéssel sikerült biztosítani.

A rovarkártevők rajzását figyelve, megkezdődött a díszfák második növényvédelmi permetezése. A felhasznált készítmények nem jelentenek veszélyt emberre és melegvérű állatokra, gépjárművekben, utcabútorzatban a permetszer nem okoz károsodást.

A belvárosban a Városház tér és az Ady Endre út közötti közterületen, valamint a Széchenyi utcai közökben található fák növényvédelmi permetezése indokolttá vált a megjelent rovarkártevők és gombabetegségek miatt.  Ezért július 1-3. között, éjfél és reggel 6 óra között, 158 fa permetezése kezdődik meg. A közterületen történő munkavégzés zajhatása miatt a lakosság megértését köszöni a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!