Ugrás a tartalomra

Fonózott az egész család

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. június 11. kedd 15:54
Nagykoncertek, gasztronómiai finomságok, fényfestés, szalmabála-labirintus, csaknem hétezer ember – a hétvégi Fonó volt a város legnagyobb családi fesztiválja.

A Fonó nagykoncertjein és a Fonó liget programjain csaknem hétezren fordultak meg a hétvégén. Ez a létszám a tavalyihoz képest abszolút növekedést mutat – tudtuk meg Almási Beatrixtól, a Diósgyőri vár kommunikációs menedzserétől.

Idén a rendezvény neve is megváltozott: már „csak” Fonó. Ezzel is szeretnék jelezni a szervezők, hogy egy új fesztivált építenek; Miskolc legnagyobb családi fesztiválját szerették volna létrehozni, ahol minden korosztály megtalálja a kedvére valót.

– Nagyon népszerű volt a Fonó liget, ahol az árnyékolók alatt, a vásártéri színpad előtt babzsákfoteleken és szalmabálakockákon ücsöröghettek a felnőttek, miközben bükki borokat, és gasztronómiai finomságokat kóstolhattak, és miközben a gyerekek szaladgálhattak a szalmabála-labirintusban vagy a falusi utcácskában – emelte ki.

Az esti nagykoncertek előtt már 5 órától sorakoztak a rajongók a Lovagi Tornák Tere bejáratánál. Volt egy kis izgalom a Kowalsky meg a Vega zenekar balesete – pontosabban a technikai autó balesete – miatt, de egyetlen másodpercig sem merült fel, hogy este ne lenne megtartva a koncert.

– Úgy gondoljuk, abszolút sikertörténet az idei Fonó, és szeretnénk folytatni ezt a megkezdett munkát jövőre is – mondta Almási Beatrix.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!