Ugrás a tartalomra

„Hahó! Hajó!” – társadalmi érzékenyítő program

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 20. csütörtök 16:44
A Miskolci Tankerületi Központ által megvalósított projekt keretében ez a rendezvény egy két hetes napközis tábor záróprogramja. Nagy összefogással valósul meg. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata lehetővé teszi, hogy a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekek főszereplőkké váljanak a város legmozgalmasabb közösségi terén, a Szinva teraszon.
Képünk csak illusztráció

A súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek és családjuk megismerését, továbbá elfogadásuk elősegítését célozza a „Hahó! Hajó!” című program, amelynek az a legfontosabb üzenete, hogy a „közös világunkban” számos olyan lehetőség van, amely pozitív élményeket biztosít kicsinek és nagynak, fogyatékosnak és nemfogyatékosnak egyaránt.

A tábor során olyan programokat kínáltak a gyerekeknek, amelyek révén tapasztalatot szerezhettek a számukra ritkán elérhető világ egy-egy kis szegmensében (kirándulóhelyek, közösségi terek, vadaspark stb.). Önkéntesek bevonásával külön figyelmet szenteltek annak, hogy a tábor teret kínáljon a gyermekek egyéni szükségleteire épített tevékenységstruktúra gazdagításának, szociális adaptációjuk fejlesztésére, ezzel együtt szüleik számára a nyári táborozás alatt néhány órányi felszabadultságot garantáljon.

További hírek

Olvasnivaló