Ugrás a tartalomra

Halálos tömegbalesetet okozott, fogházbüntetésre ítélhetik

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 06. szerda 09:42
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves nő ellen halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

2016 decemberének közepén egy szervezett kiránduláshoz használt, emeletes kialakítású, 82 személyes autóbusz az éjszakai órákban Debrecen irányába Mezőkeresztes közigazgatási területén az M3-as autópályán közlekedett 100 km/h sebességgel. Az autóbuszon 80 utas tartózkodott, amelyek közül öt személy használta az üléseken rendszeresített kétpontos derékbiztonsági övet.

A vádlott az általa vezetett személygépkocsival 120-130 km/h sebességgel érkezett az autóbusz mögül a belső forgalmi sávba, majd elhaladt a busz mellett, és mivel a jármű sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, a jéghártyás úttesten megcsúszott, és a busz előtt átsodródva a külső forgalmi sávban a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, ezt követően megpördült, és nekiütközött a külső sávban közlekedő autóbusz jobb első részének.

MTI Fotó: Vajda János

Az ütközést követően a buszsofőr balra kormányzott, így áttért a belső forgalmi sávba, nekiütközött a bal oldali szalagkorlátnak, majd jobbra visszakormányozta a járművet, amitől az autóbusz megbillent, a baloldalára borult, és mintegy 21 métert csúszva megállt.

A két jármű ütközését követően az azonos irányban közlekedő további tíz gépjármű az autóbusszal, illetőleg egymással többszörösen összeütközött. Közülük egy gépjármű a baleset helyszínét elhagyta.

A baleset következtében az autóbuszban utazók közül hárman a helyszínen elhunytak, míg két személy a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. Az utasok közül további nyolc személy maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket, míg újabb nyolc személy 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el, továbbá az autóbusz utasai és az ütköző gépjárművek utasai közül huszonegy személy könnyebben sérült.

Az ügyészség a vádlottal szemben fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott – olvasható a Miskolci László főügyész által jegyzett közleményben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!