Ugrás a tartalomra

Az UTE halasztana, a DVTK szerint erre nincs lehetőség

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. november 03. kedd 20:26
A sérülések és a vírus miatt szinte csak az ifik maradtak – indokolták a kérelmüket a lila-fehérek. A diósgyőri klub viszont azt közölte, hogy a korábbi halasztások és a sűrű versenynaptár miatt nincs arra lehetőségük, hogy hozzájáruljanak a halasztási kérelemhez.

Az Újpest ezen a héten pénteken a DVTK ellen játszik NB I-es bajnokit idegenben, a lila-fehéreknél azonban továbbra is fennállnak a koronavírus-járvány okozta problémák, így soron következő ellenfelüktől is halasztást kértek.

„Újabb hét, rásérülések, újabb teszt – a nagycsapatból már csak két vagy három emberünk tud felállni a fiatalok mellé. Ez még változhat, ezért ismét megpróbáltunk halasztást kérni a pénteki játékra. Ellenfelünket tájékoztattuk a kialakult helyzetről és várjuk a döntésüket” – írta honlapján a klub, hozzátéve: addig is úgy készülnek, hogy pályára lépnek a bevethető fiatalokkal. A második csapat vezetőedzője, Mundi Viktor irányítja a felkészülést.

A korábbi halasztások és a sűrű versenynaptár miatt a Diósgyőrnek nincs arra lehetősége, hogy hozzájáruljon a halasztási kérelemhez – tájékoztatott honlapján a DVTK.

Indoklásuk szerint a rendkívül sűrű program miatt csak a jövő héten esedékes válogatott szünetben vagy a versenynaptárban szintén tartaléknapként szereplő december 23-án lehetne lejátszani a mérkőzést. Előbbi időpontban nem áll a szakmai stáb rendelkezésére az első csapat keretéhez tartozó négy felnőtt és korosztályos válogatott labdarúgó (Florent Hasani, Hysen Memolla, Szűcs Kornél, Orosz Donát). És a DVTK-nak már jelenleg is van egy elhalasztott mérkőzése (a Fradi elleni, amit a fővárosi klub a BL-menetelés miatt kért), amelynek egyelőre nincs hivatalosan kijelölt időpontja, valamint a Magyar Kupában is volt korábban egy elhalasztott találkozója (ez pedig a Balassagyarmat elleni, amit az ellenfél koronavírusos esetei miatt kellett eltolni).

A DVTK-Újpest meccset pénteken 20 órától rendezik az OTP Bank Liga 10. fordulójában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!