Ugrás a tartalomra

„Harmincéves adósságát törleszti a város” - 2022-re elkészül az Y-híd

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 11. péntek 16:25
Letették az Y-híd alapkövét. „Harmincéves adósságát törleszti ezzel a város, elsősorban a Martinkertvárosban és a Szirmán élők felé. Megszűnnek a reggeli és a délutáni dugók, egyszerűbben lesz elérhető a Tiszai pályaudvar és könnyen megközelíthető válik majd az új, ezerhektáros ipari park” – mondta Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője.
Mocsári László képgalériája

Egy évvel ezelőtt jelentette be a magyar kormány, hogy 11,6 milliárd forintot biztosít a Martinkertváros felé vezető Y- híd és a kapcsolódó infrastruktúra megépítésére.

- Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy belátható időn belül megszűnnek azok az áldatlan állapotok, amelyek jelenleg ezt az útszakaszt jellemzik. Erről  Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője beszélt.

"- Harmincéves adósságát törleszti ezzel a város, elsősorban a Martinkertvárosban és a Szirmán élők felé.  Megszűnnek a reggeli és a délutáni dugók, egyszerűbben lesz elérhető a Tiszai pályaudvar és könnyen megközelíthető válik majd az új, ezerhektáros ipari park, amelynek kialakításán már gőzerővel dolgozunk."

Az Y-hídhoz kapcsolódó fejlesztések kiemelt jelentőségű beruházások számunkra azért is, mert szimbóluma annak, hogy Miskolcot a miskolciaknak építjük – hangsúlyozta Alakszai Zoltán.

- A projekt összköltsége 13 és félmilliárd forint. Az építés két ütemben valósul majd meg – mondta  Csöbör Katalin (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő. A beruházás jelentősen megkönnyíti majd a Tiszai pályaudvarhoz való eljutásunkat, az itt élők belvárosba jutását és a gazdaság fejlődése szempontjából is fontos lesz.

- A kormány alkalmas városvezetőkkel szövetségben az ország minden részében - így Miskolcon is - folyamatosan továbbjavítja a közlekedési infrastruktúrát és a szolgáltatások színvonalát – mondta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.


Ez a híd több lesz, mint egy egyszerű műtárgy. Erről a kivitelező képviseltében Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese beszélt. „12 plusz 4 támaszú híd” hasonló városi környezetben nincs ma Magyarországon – hangsúlyozta a szakember. Ez egy igazodási pont lesz a városban.

A beruházás megvalósításával a NIF Zrt.-t bízták meg, a tervezett átadás 2022 decemberében várható.

További hírek

Olvasnivaló