Ugrás a tartalomra

„Hiányoztok, gyerekek” - benépesülnek az ovik és a bölcsik

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. május 24. vasárnap 10:27
Hétfőn nyitnak a miskolci óvodák és bölcsődék. Ez azonban egyelőre csak lehetőség a szülőknek, nem jelenti azt, hogy kötelező bölcsődébe, óvodába járniuk a gyerekeknek. A kicsiket viszont mindenféle külön igazolás nélkül be kell fogadniuk az intézményeknek.
Fotók: Juhász Ákos

„Hiányoztok, gyerekek, visszavárunk titeket” – áll a Hajós Alfréd utcai Napraforgó Bölcsőde kerítésére kifeszített molinón. Ilyen és ehhez hasonló üzenetekkel városszerte több általános iskola, óvoda és bölcsőde környékén lehet találkozni, mondja az intézmény vezetője.

- Az öltet, hogy így jelezzük az idejáró gyerekeknek és szüleiknek, hogy visszavárjuk őket, a kollektívától jött, az üzenetet is együtt készítettük el Kmeczó Noémi tervei alapján. Mi egyébként már anyák napjára is küldünk egy rövid videóüzenetet az édesanyáknak, az is nagyon jólesett nekik – mondta el érdeklődésünkre Mélypataki Rita. Az intézményvezető hozzátette, nagyon várják, hogy ismét gyerekzsivajjal teljen meg az intézmény, a kézfertőtlenítésre, a kötelező távolság betartására és a vonatkozó járványügyi előírásokra viszont továbbra is figyelnek majd.

Az újranyitás előtt az önkormányzat minden miskolci óvoda és bölcsőde alapos takarítását és fertőtlenítését kérte az intézményektől. Az óvodák és a bölcsődék augusztus 31-éig legfeljebb két hétre zárhatnak be. A tantermen kívüli digitális munkarend a tanév végéig, június 15-éig érvényben marad az iskolákban, tehát az iskoláskorú gyermekek ezt az iskolai évet már online távoktatás keretében fejezik be és a tanév hossza sem változik.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!