Ugrás a tartalomra

Hitelfelvétel végrehajtására kényszerül a Miskolc Holding Zrt.

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 20. szerda 15:59
Az előző városvezetés által megkezdett 9 milliárd forintos hitelfelvétel végrehajtására kényszerül a Miskolc Holding Zrt. Az ezzel kapcsolatos közgyűlési előterjesztés csütörtökön kerül a miskolci testület elé, mivel a Miskolci Önkormányzatnak 4 milliárd forint értékben kell kezességet vállalnia a tranzakcióhoz – tájékoztat közleményben a városháza.

Emlékeztetnek: a Miskolc Holding Zrt. igazgatósága még 2019 februárjában fogadta el az idei üzleti tervet, abban még 7 milliárd forint összegű hitelfelvételt irányoztak elő, azóta azonban a számok nagymértékben növekedtek. Olyannyira, hogy a Miskolc Holding Zrt. 2020. január 1.-vel 9 milliárd forint összegű folyószámlahitellel számol, ehhez a Miskolci Önkormányzat nyújtja a kezességet.

A hitelkeret növekedésének számos oka van: ebből a legjelentősebb, hogy az MVK Zrt. gyakorlatilag évek óta nem kapja meg a várostól az elvégzett közszolgáltatási tevékenység teljes ellenértékét, amelyet így a Holding csoport gazdálkodásából szükséges finanszírozni. Ez az összeg az idén több mint 1 milliárd forint, de az összesített elmaradás eléri a 4 milliárdot.

– Mivel ezek a folyamatok a jövőben nem tarthatók fent, biztosítani kell a cég likviditását, ezért a Holding pénzügyi vezetése javaslatot tett a hitelkeret növelésére, amelyet a döntéshozó testületek 9 milliárd forint összegben határoztak meg – zárul a közlemény.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!