Ugrás a tartalomra

Hivatalosan is elkezdődött a Sziget Fesztivál

hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 08. csütörtök 10:02
Jövő keddig mintegy 1000 programot kínál a rendezvény. Rögtön a nyitónap teltházas, hiszen egy világsztár, Ed Sheeren ad koncertet.
Közönség az ausztrál Ocean Alley együttes koncertjén a 27. Sziget fesztiválon (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Voltak, akik még a sátruk felállításával küzdöttek a fesztivál nyitónapján. „A barátaim meséltek a korábbi évekről, hogy érdemes idejönni, mert nagyszerű a Sziget, jó a hangulat. De azt nem mondták, hogy sátrat is kell állítani. Próbálkozunk. Nem könnyű, de reméljük, lesz hol aludnunk ma éjjel” – mondta egy olasz lány.

A legtöbben viszont már kényelmesen elhelyezkedve várták, hogy elkezdődjön az este. Alig várom már, hogy bulizhassak. „A koncertek közül Martin Garrixet várom a legjobban” – mondta egy holland fiatal.

A mintegy 60 különböző helyszínen egész nap várták programokkal és látványosságokkal a fesztiválozókat.

A Sziget elsősegély központját idén először az Országos Mentőszolgálat üzemelteti. A Sziget-lakók épségére 9 mentőegységgel, egy időben 100 egészségügyi munkatárs ügyel.

Vannak, akik rosszul lesznek a napon, a melegben. Igyekszünk egyrészt mindenkit elsősegélyben részesíteni, aki rászorul, itt az ambulancián kezeljük, megfigyeljük, aki pedig súlyosabb állapotban van, azonnal mentőautóval kórházba kerül” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A koncertek délután négy órakor kezdődtek el, több mint tíz színpadon. A szervezők szerint már az első nap teltházas volt, ez azt jelenti, hogy 95 ezren váltottak jegyet a szerdai napra.

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok