Ugrás a tartalomra

Hollywoodi filmbe illő jelenet Mezőcsáton

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 21. kedd 13:21
„Be lesz locsolva a házatok benzinnel, meghaltok, le lesz vágva a fejetek a legkisebbtől a legnagyobbig” – fenyegetett meg egy családot egy mezőcsáti férfi. Különös kegyetlenséggel, több ember ellen elkövetett emberölés, magánlaksértés és rongálás miatt emelt vádat ellene a Megyei Főügyészség.

A vádlott Mezőcsáton élt, és évek óta szerelmes volt egy férjezett nőbe, akivel szexuális kapcsolatot is létesített. A viszonyuk 8 éven át tartott, majd 2017 áprilisának végén „megszöktette” családjától az asszonyt, és Emődre költöztek, a nő 3 éves fiúval együtt.

A kapcsolatuk azonban megromlott és 2017 júniusában az asszony a lányát hívta telefonon, hogy haza akar menni. A délutáni órákban a nő lánya és két rokona megjelentek abban a kocsmában, ahol a vádlott és az asszony italozott, azért, hogy a nőt visszavigyék Mezőcsátra. A vádlott ezt nehezményezte, valamint azt is, hogy a nő elvitte a bodzaszedésért kapott 25 ezer forintját, ezért távozásukkor azt kiabálta; „meg fogtok halni, rátok fogom gyújtani a házat!” A vádlott telefonon felhívta az asszony férjét, és azzal fenyegette meg az egész családot, hogy belocsolja a házukat benzinnel, és levágja a fejüket, amikor alszanak.

Mivel a vádlott jól ismerte a mezőcsáti ingatlant, így a család komolyan vette a fenyegetést, és a ház teraszára tetőleceket és 6 vödör vizet készítettek be. A házban éjszakázott a házaspár, felnőtt gyermekeik, kiskorú gyermekeik és az unokák, összesen 17 fő.

Mindannyian a konyhában beszélgettek, italoztak, és kíváncsian várták, a vádlott beváltja-e a fenyegetőzéseit. A férfi az éjszaka során meg is érkezett. Az autóban még elfogyasztott 1 liter pálinkát, magához vett egy általa készített pet-palackot, amibe motorbenzint töltött és textildarabot tömött kanóc céljából. Éjfél körül a palackkal és egy 49 cm pengehosszúságú macsétával bement a ház udvarára, a házaspár hálószobáján lévő szúnyoghálót kivágta, az ablaküveget betörte, és égő kanóccal a benzines palackot bedobta a szobába.

Az asszony észrevette a vádlottat és kiabálni kezdett, a családtagok eloltották a tüzet, és a házaspár egyik fia kiment az udvarra, ahol a vádlott macsétával rátámadt. Megvágta a bal alkarját, valamint a hasán és a hóna alatt. A férfi védekezésül egy tetőlecet vett magához, és azzal ütötte a vádlottat, közben segítségért kiabált a testvérének. A vádlott a másik férfire is rátámadt a macsétával, ekkor a kiérkező testvér is egy tetőlecet vett fel és azzal ütötte a vádlottat.

A vádlott vérző sérülései és ittassága okán a közeli útkereszteződésben az autója közelében összeesett, a kiérkező rendőrök itt találtak rá.

A bántalmazás során az asszony fiai 8 napon belül gyógyuló, míg a vádlott orrcsonttöréssel, arckoponya-csonttöréssel járó 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A lakásban 194 254 forint rongálási kár keletkezett.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló