Ugrás a tartalomra

Hubay: „szétesett Veres Pál csapata, már sajátjai számára is vállalhatatlan”

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 08. kedd 18:01
Csontos Róbert, a Velünk a Város jelöltjének visszalépésével világossá vált, meztelen a király, Veres Pál csapata szétesett. A választásoknak ezennel mint bukott csapat és bukott jelöltjei vágnak neki – kommentálta Hubay György országgyűlési képviselő Csontos döntését. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében azzal indokolta a visszalépést az ellenzéki önkormányzati képviselőjelölt, hogy „Veres Pál teljes mértékben a régi miskolci MSZP-s politikusok és a Demokratikus Koalíció befolyása és irányítása alatt áll”.

Hubay György kedd délutánra rendkívüli sajtótájékoztatót hívott vissza a kampány utolsó hetében ritkának számító képviselőjelölti visszalépés miatt. A kormánypárti országgyűlési képviselő felidézte a Csontos Róbert levelében foglaltakat, majd úgy fogalmazott: „vállalhatatlan lett Veres Pál mint független jelölt, mert valójában a bukott MSZP-s és DK-s politikusok foglya lett, és vállalhatatlan lett Veres Pál mint független polgármesterjelölt, ha olyan súlyos pénzügyi csalással vádolt személlyel találkozgat, mint amilyen a volt szocialista tanácsadó, Szőke Tibor”.

Fotó: Végh Csaba

– Csontos Róbert a mai naptól nem adja nevét egy olyan társasághoz, amelyet semmi nem tart össze, csak a zsákmány reménye, Miskolc kasszakulcsának megszerzése. A Velünk a Város jelöltjének visszalépésével világossá vált, meztelen a király, Veres Pál csapata szétesett. A választásoknak ezennel mint bukott csapat és bukott jelöltjei vágnak neki – húzta alá Hubay.

A politikus azzal folytatta, hogy a közleményen túl „hogyan is lehetne támogatni egy olyan polgármesterjelöltet, aki már az első megnyilvánulásakor is hazudott?” – Veres Pál ugyanis hazudott és félre akarta vezetni a miskolciakat, amikor azt állította magáról, hogy civil és független. Veres Pál hazudott civilségéről és függetlenségéről, mert csapatának olyan, a városban már számtalanszor csúfosan leszerepelt tagjai vannak, mint például Simon Gábor bukott szocialista országgyűlési képviselő, vagy a volt, rendkívüli károkat okozó MSZP-s alpolgármester, Mokrai Mihály – fogalmazott, hozzátéve: Veres Pál támogatóinak listavezetője pedig nem más, mint Gyurcsány Ferenc főideológusa, pártjának országos elnökségi tagja, Debreczeni József.

Hubay szerint „Veres Pál csapata hazudott akkor is, amikor közvéleménykutatási adatokat hamisítottak, hogy ugyancsak becsapják a miskolci választókat, miszerint nagyon is érdemes rájuk szavazni, olyannyira vezetnek”. Aztán Závecz Tibor kért helyreigazítást tőlük, cáfolva állításaikat, mert pont az ellenkezőjét mérte, mint amit a Velünk a Város hazudott: pont, hogy Alakszai Zoltán vezet 10 százalékkal Veres Pál előtt. De hazudtak a légimentőkkel kapcsolatban, és hazudtak Alakszai Zoltánnal kapcsolatban is, miszerint Pesten él. – Minden állításukról kiderült, hogy hazugság – adott hangot véleményének Hubay György.

Hozzátette: a kampány végére ráadásul Veres Pál jelöltje saját testvérét és sógorát hallgatta le, hogy egy nyílt provokációval aljas cselekedete besározzon, akit csak tud. – Nem csodálkozom tehát azon, hogy a választási kampány végére Veres Pál már a saját csapatának tagjai számára is vállalhatatlanná vált – fogalmazott.

– Megértem Csontos Róbertet, hogy emberileg is megrendült, amikor kiderült, hogy Veres Pál azzal a Szőke Tiborral tart és tartott aktív kapcsolatot, aki ellen bűnszövetségben elkövetett, költségvetési csalás bűntette miatt nemrég vádat emelt a B-A-Z Megyei Főügyészség. Az ellen a Szőke Tibor ellen nyomoz az illetékes hatóság, aki ráadásul az MSZP alpolgármesterének, Mokrai Mihálynak volt a főtanácsadója – mondta el Hubay, aki arra kérte a miskolciakat, hogy „vasárnap ne engedjék a hatalom közelébe szeretett városunkban ezeket az elemeket”.

– Miskolc nem lehet ellenzékben, maradjon erős kezekben a város, maradjunk a nyerő oldalon, szavazzanak a Fidesz-KDNP jelöltjeire, szavazzanak Alakszai Zoltánra – zárta sajtótájékoztatóját Hubay György.

További hírek

Olvasnivaló