Ugrás a tartalomra

Huszadik születésnapját ünnepelte a Zsongó Lillafüred

Miskolc Tv / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 19. vasárnap 08:50
Idén még a belvárosba is szerveztek programot a sport jegyében, de a lillafüredi helyszíneken ismét bemutatkozhatott mintegy ötszáz sportszerető, és a folyamatosan bővülő számú sportágak közül újra választhatott a rendezvénysorozatra érkező számos érdeklődő.
Képgaléria! Fotó: Végh Csaba

A Zsongó Lillafüred Sport és Kulturális Rendezvény minden évben, így már huszadszorra kínál nemcsak egyszeri sportolási lehetőséget a gyönyörű bükki helyszínre kilátogatóknak. A rendezvény célja, hogy az érdeklődők, főként a gyerekek egész évre vagy akár egy életre válasszanak maguknak a kínálkozó sportágak közül. Itt ugyanis számos sportegyesület mutatkozik be, így például több önvédelmi sporttal foglalkozó egyesület és az MVSC szakosztályai.

A város egyéb helyszínein volt futó-, úszó- és asztalitenisz-verseny, gyaloglás, túrázás a Bükkben, valamint a kulturális programok között szerepelt Homonyik Sándor koncertje.

A kétnapos rendezvény megnyitója szombaton délelőtt 11 órakor volt Lillafüreden, ahol Hubay György országgyűlési képviselő elmondta, két évtized nem kevés idő. – Hála Istennek folyamatosan életben tudtuk tartani ezt a rendezvényt. Nekünk az első pillanattól kezdve az volt a legfontosabb szempont, hogy a fiatalokat próbáljuk az egészséges életmódra nevelni. Ezeken túl bővítettük a programsorozatot kultúrával és szórakozással. Így lett kerek. Minden évben gondoskodtunk arról, hogy legyenek újdonságok is – mondta a politikus, aki ezzel arra utalt, hogy idén szervezték meg a II. Rákóczi Ferenc Emlékfutást, ami a belvárosból, a Rákóczi-háztól indult. Ezzel a programmal tették tiszteletüket a II. Rákóczi Ferenc Emlékév előtt, hiszen az erdélyi fejedelmet háromszáztizenöt évvel ezelőtt választották meg posztjára.

– A húsz év alatt több mint harminc sportág vonult fel, idén mintegy tizenöt sportág vesz részt ezen a rendezvényen. Magyar és világbajnokságokon, olimpián résztvevő és eredményesen szereplő élsportolók mesélnek arról, hogy itt, a Zsongó Lillafüreden ismerkedtek meg gyerekkorukban sportágukkal.

A rendezvény sok érdeklődőt vonzott. Ezt tapasztalta Elekes Máté már tavaly is, mert ő idén másodszor vett részt a programon. – Először az alaptechnikákat mutattuk be, majd katáztunk, vagyis formagyakorlatokat adtunk elő. De bemutattuk azt is, hogy különböző támadások ellen hogyan lehet védekezni, földre vinni a támadót, illetve visszatámadni. Azt tapasztalom, hogy a legbátrabbak a legkisebbek, akik rögtön odamernek jönni hozzánk kipróbálni a rúgásokat, ütéseket, a nagyobbak kicsit félősek, bár nem értem, miért, hiszen segítjük őket mindenben – nyilatkozta a karatéka.

A családi és sporteseményre idén csaknem ötszázan jelentkeztek. A szervezők remélik, jövőre is érdekli az embereket a kosárlabda, sakk, birkózás és egyéb más sportlehetőségek a különböző szervezetek bemutatói mellett. Vasárnap folytatódik a rendezvény.

További hírek

Olvasnivaló