Ugrás a tartalomra

Így szórakoztunk szerdán

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 21. péntek 13:31
Az Ezrek operája beavató előadása, fiatal kortárs zeneszerzők koncertje és A kékszakállú herceg vára – ezek voltak műsoron szerdán, amikor szintén megteltek a széksorok, mint eddig mindegyik napján a Bartók Plusz Operafesztiválnak.
Képgaléria! Fotó: Beregi László

Az Ezrek operájának beavató előadását idén is Hábetler András vendégművész vezette le. Elmesélte Pietro Mascagni Parasztbecsületének a történetét, miközben felhívta a figyelmet különböző zenei motívumok szerepére. Az előadáson fellépett a dél-koreai Asan Civic Choir. A beavató este 6 órakor kezdődött a Szent István téren.

Ugyanekkor kezdte meg koncertjét a Musiciens Libres a Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházában. A fiatal kortárs zeneszerzőkből álló együttes Bartók és Kodály népdalok ihlette műveit játszotta saját átiratban.

A Miskolc Big Band a jazz nagyzenekarokra jellemző, egyedülálló hangzásvilágát hozta el a Szent István térre szerda este fél 8-tól. Csaknem egy óra múlva kezdődött az utcatánc a Déryné-kertben, ahol a Miskolci Balett művészei adtak elő. Ugyanekkor az Erzsébet-téren a Jazz Inside zenélt és Dobrik Petra énekelt.

Záró előadásként pedig Alekszandr Szkrjabin Prometheusán vehetett részt a közönség. Ez egy hangverseny volt fényjátékkal, amit Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című egyfelvonásos operája követett a Nyári Színházban este 9 órától. Szkrjabin utolsó zenekari művének zenei hangjaihoz színeket, színárnyalatokat társított. Az intenzív élményt a szerző által előírt színorgona és a zenére komponált fényfestés tette teljessé. A Bartók-művet pedig a zeneszerző életművének mértékadó megszólaltatója, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tolmácsolásában hallhatta a közönség. A címszereplőt Palerdi András testesítette meg, Judit szerepét pedig Rost Andrea vette magára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!