Ugrás a tartalomra

Íjászok találkoztak a Király-hegyen

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 15. hétfő 10:22
Az Észak-Magyarországi Regionális 3D Íjászbajnokság második fordulóját rendezte meg szombaton a Haza-Húzó Íjász SE a Király-hegyen.

A Magyar Íjász Szövetség Észak-Magyarországi régiójának öt íjász sportegyesülete 2017-ben határozta el, hogy kialakítanak egy olyan, egységes szabályrendszerrel bíró, színvonalas 3D versenysorozatot, mely minden kezdő és haladó íjász számára könnyen elérhető - mondta el érdeklődésünkre Keresztessy László, a verseny egyik szervezője. Hozzátette, idén is öt különböző helyszínen rendezik meg a 3D íjászversenyeket. Év végén, az öt fordulón elért eredmények alapján hirdetik ki a győztest, aki a 3D regionális Bajnok címet nyeri el.

fotó: Beregi László

A miskolci versenyen kategóriánként és korosztályonként különböző távolságokról húsz, eltérő méretű 3D állatcélra lőttek a résztvevők, melyeket 3–45 méter távolságra helyeztek el a lőállásoktól. A pálya építői kihasználták a környezet adottságait: cserjék, kisebb nagyobb fatörzsek között megbújó célokat telepítettek, tökéletesen imitálva egy vadászati helyszínt.

A borongós, néha csepegő esős idő ellenére nyolc kategóriában, öt korosztályban, férfi és nő bontásban összesen 150 versenyző állt rajthoz. A mezőnyben világbajnokok, Európa bajnokok és országos bajnokok is szerepeltek. A bajnokságban a 25 veterán (ötven év felett), 74 felnőtt (18-49 év), 11 ifjúsági (14-17év), 28 gyerek (10-13 év), és 12 mini (10 év alatt) versenyző közül kerültek ki a győztesek. Az íjászok nyolc kategóriában indulhattak: PB-HB (tradicionális visszacsapó reflexíj), TR-LB (longbow) , TR-RB (vadászreflex), Ol (reflexíj irányzékkal), BB (barebow - reflexíj arc- vagy húrmértékes célzási móddal), CB (csigás íj irányzék nélkül), HU (csigás íj vadászirányzékkal), CU (csigás íj állítható irányzékkal), valamint CRB (számszeríj). A helyezések a találati értékek összevetése után kategóriánként, korra és nemre való tekintettel alakultak ki.

Beregi László képgalériája

Az íjászverseny előtti eligazítás után kisebb baráti társaságként, csapatokba verbuválódott íjászok bevették az erdőt. A húsz cél leküzdése után a csapatok visszatértek a kiinduló helyre, ahol már gőzölgött a finom babgulyás. A pontos eredménylista ezen a linken elérhető.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!