Ugrás a tartalomra

Ilyen volt a XIV. Miskolci Fröccsfesztivál

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 25. kedd 07:38
Élőzenei koncertek, minőségi borok, fröccsök és ínycsiklandó gasztro élmények várták a szórakozni vágyókat már a Fröccsfesztivál első napján is. A Miskolc belvárosában található Kisavas történelmi vigalmi negyedében megrendezésre kerülő fesztivál célja, hogy az élőzenei programokat hallgatva, borospohárral a kézben sétáljunk nyitott pincék és borpontok között, és kóstoljunk a gasztroműhelyek kulináris kínálatából.
Végh Csaba képgalériája!

Az ingyenesen látogatható kétnapos rendezvény mindkét napján élőzenei koncertek várják a fesztiválozókat, idén már 4 helyszínen. A zenei kínálatban jazz, folklór, pop és rock is megtalálható lesz. A fellépők között lesz a Mizrab, a Zenegép, a Latin Projekt, a Zolio Art Project, a Melounge Duó, Pádár Alexandra formációja a Piros Cipellők, Szécsi Viktória és Vízi Viktor, a rockabilly zenét játszó Dynamite Dudes és számos utcazenész. Pénteken az Agyagbanda, szombaton a Miskolci Pincék Dalárdája járta az utcát.  

Új helyszínként debütált a nemrég épült Avasi Présház, udvarán mindkét nap élőzene kíséretében több mint 10 bükki borász és a Borsod Burger várja majd az érdeklődőket.

A fesztivál eddigi hagyományait követve a helyszínen megvásárolható fesztiválpoharakba az ingyenes szódából a különböző fröccsöket mindenki magának keverheti a balatoni, bükki, egri, tokaji és villányi pincészetek boraiból a két napra fesztivál utcává váló kisavasi pincesoron.

A rendezvény a Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület és a borházak tulajdonosainak összefogásával jött létre, kiegészülve a vendégborászokkal és az értékadó miskolci vendéglátósokkal. Az egyesület munkáját az Avasi Borút Egyesület segíti.

További hírek

Olvasnivaló