Ugrás a tartalomra

Irodát nyitott Miskolcon a Lufthansa

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. szeptember 06. péntek 14:13
A Széchenyi utcán, csütörtökön megnyitotta irodáját a Lufthansa Technik Miskolc Kft., és már az első munkavállalójukat is megtalálták, de keresnék még műszaki vezetőt és pénzügyi szakembert is. A rendszerváltozás óta eltelt közel 30 év legnagyobb egyösszegű beruházása nyomán 400 főnek nyújtanak majd biztos megélhetést.

Mint ismert, februárban jelentették be a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, hogy a német Lufthansa vállalatcsoport repülőgépjavítással és -fenntartással foglalkozó vállalata, a Lufthansa Technik AG 43 milliárd forintos befektetéssel szervizközpontot telepít Miskolcra, az Északi Ipari Parkba, mellyel 400 új munkahelyet teremt. A szervízbázison magasan képzett szakmunkásokra, mérnökökre van szüksége a cégnek. Már áprilisban arról számolhattunk be, hogy az Andrássy Gyula Szakgimnáziumban a Lufthansa munkatársaival beszélgethettek a diákok; megmutatták nekik a cég termékeit, és a szakemberekkel szemben támasztott elvárásokat is ismertették. A cél az volt, hogy megtalálják a jövő technikusait a miskolci középiskola végzős diákjai között.

Fotó: Juhász Ákos

Most újabb lépést tettek miskolci letelepedésük történetében: csütörtökön a Miskolc Holding Széchenyi utca 107. szám alatti épületében megnyitották irodájukat. Ezt most már egy tábla is mutatja a bejáratnál, aminek elhelyezésénél Szélyes Domokos gazdaságfejlesztésért és ingatlangazdálkodásért felelős polgármesteri biztos mérföldkőnek nevezte az iroda megnyitását. Egyúttal örömének adott hangot, hogy az első munkatárs felvétele után még idén újabb tagokkal bővülhet a miskolci Lufthansa-csapat.

– A beruházás kezdeti fázisában vagyunk most, szeptemberre három jelentős előrelépést tettünk – nyilatkozta Dominik Giugno, a Lufthansa Technik Miskolc Kft. vezérigazgatója. – Egyrészt Németországban létrehoztunk egy csoportot, akik szorgalmasan dolgoznak a létesítmény alaptervén; ezzel 2020 elejére készülünk el. A második, hogy hivatalosan is bejegyzett cég lettünk Miskolcon. Harmadszor: csatlakozott hozzánk a HR-vezetőnk, ő az első helyi miskolci alkalmazottunk.

Hamarosan újabb munkatársakat vesznek majd fel – folytatta a vezérigazgató –; műszaki vezetőt, pénzügyi szakembert, valamint kommunikációs és marketingfelelőst is keresnek például. Ha ezeket a pozíciókat betöltötték, akkor továbbiakkal folytatódik a toborzás. – Amint megtaláltuk a megfelelő munkatársakat, és biztosítani tudtuk a jogi keretrendszert ahhoz, hogy az oktatást elkezdhessük Írországban és Németországban, további alkalmazottakat veszünk majd fel – hangoztatta Dominik Giugno, hozzátéve: a következő hónapokban a szakmunkás dolgozók toborzását is megkezdik.

Közben tervezés alatt áll a szervízközpont is, a vezérigazgató elmondása szerint a létesítmény tervrajzával jövő év elejére elkészülnek.

– A rendszerváltás óta Miskolcon a legnagyobb egyösszegű beruházás a Lufthansáé. Ez elismerése annak a gazdaságfejlesztési tevékenységnek, amit a miskolci városvezetés és Magyarország kormánya az elmúlt 9 évben végzett nálunk – emelte ki Alakszai Zoltán, a város jegyzője. – Ez egy kivételes lehetőség, különösen a fiataloknak, hiszen ma már nem az a kérdés Miskolcon, hogy menni vagy maradni, hanem az, hogy milyen nagy tetteket tudunk együtt végrehajtani. Kivételes lehetőséget kapnak a fiatalok, hiszen egy olyan szakmai képzésben vehetnek részt, amely egész életüket, egzisztenciájukat megalapozhatja – hangsúlyozta.

A Lufthansa Technik szervizközpontja a város történetének eddigi legnagyobb beruházása. A miskolci telephely kialakítása 2021-ben indul, és a tervek szerint 2022-ben kezdi meg a működését. A javító/felújító tevékenység 2022-ben kezdődik, de a leendő munkatársak képzése már 2019-től folyamatos a társaság hálózatának kijelölt üzemeiben. A cégcsoport 35 leányvállalatával a világ egyik vezető repülőgép-szolgáltatója. Karbantartó, gyártó és tervező szervezet, amely világszerte több mint 25 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Tevékenységük kiterjed a kereskedelmi, VIP és különleges küldetésű repülőgépek, motorok, alkatrészek és leszállógépek teljes körű szolgáltatásaira, digitális flottatámogatásra, karbantartásra, valamint az innovatív gyártásra. A repülőgép-alkatrész javító és felújító ún. EPAR-hálózat ma már több mint 19 ezer alkatrész-egységgel foglalkozik. A miskolci beruházás révén a hálózat tovább erősíti piaci pozícióját, és bővíti javítási portfólióját a motorfelújítás terén.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!