Ugrás a tartalomra

Itt aztán bárki edzhet, még a kerekesszékesek is

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 10. szombat 21:24
Megnyitották Miskolc első akadálymentesített edzőtermét. A Nő a Siker Alapítvány a Szentpéteri kapuban hozta létre az újfajta szolgáltatást, prémium kategóriás gépekkel és a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatásával.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A civil szervezet célul tűzte ki, hogy hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségét segíti. Az új edzőterem nemcsak a megyeszékhelyen, hanem a régióban is egyedülálló. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a megnyitón elmondta, nem vagyunk egyformák kinézetre sem és nem bírunk egyforma erővel sem. – A futball mérkőzésen is különbözőek a szereplők, mégis egy csapatban játsszanak, egymásért, a csapatért. Az alapítvány tevékenységének fontos mérföldköve az edzőterem megnyitása. Itt az épek és a fogyatékossággal élők együtt, jó hangulatban tudnak sportolni, és megtapasztalják, hogy a mozgás öröme nem az épek kiváltsága – mondta a Nő a Siker Alapítvány létrehozója.

A nyitott szellemiségről az akadálymentesített gépek is árulkodtak, nemcsak a bejárathoz vezető rámpa. Réz Róbert saját elmondása szerint sérülten született. – Nekem nagyon fontos a mozgás: hetente háromszor járok úszni a Kemény Dénes Városi Sportuszodába, amióta megnyitották. Szívesen járnék edzőterembe is, de eddig erre Miskolcon nem volt lehetőség – mondta, majd hozzátette, legfőképpen a hát- és mellizmait erősítené.

Az alapítvány célja, hogy felszámolja a fogyatékossággal élőket sújtó előítéleteket és mindennapi hátrányokat a közös sporttevékenységen keresztül. Kiemelt jelentőséget tulajdonít a fiatalok szemléletformálásának, hiszen ez a korosztály képes a leghamarabb változtatni a meglévő szokásain, nyitottak a változtatásra. A No Limit Gym megnyitóján látványos bemutatók, ügyességi és labdás játékok, valamint fitneszprogramok egyaránt voltak.

További hírek

Olvasnivaló