Ugrás a tartalomra

Ittasan és bódultan vezettek

police.hu
Utoljára módosítva
2019. november 06. szerda 12:34
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nyolcvanhét ittas, továbbá két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból októberben, mielőtt még balesetet okozhattak volna.
Forrás: police.hu

A rendőrök az őszi hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére a közúti ellenőrzések során. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

A megye útjain 2019. október hónapban ötszáztizenegy közúti közlekedési baleset történt, ebből tizenhét balesetben az ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor nyolcvanhét ittasan, valamint két bódultan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

További hírek

Olvasnivaló

Programok