Ugrás a tartalomra

Jezsu 25 a Feledy-házban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 17. szerda 16:30
Az idén huszonöt éves Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium egykori diákjainak alkotásaiból rendezett jubileumi kiállítást a Feledy-házban.
Fotók: Végh Csaba

Építészmérnökök, festőművészek, grafikusok - összesen tizenhárom egykori diák örvendeztette meg munkájával a látogatókat. Mint mondták: szép emlékeket őriznek, szerettek a Jezsuitába járni és többen azóta is tartják a kapcsolatot egymással. A kiállítás nem tematikus: diákokat arra kérték, hogy olyan munkákból válogassanak, amelyek amelyek alkotótevékenységüket leginkább példázzák. A tárlatra festményeket, grafikákat, építészeti látványterveket hoztak el az öregdiákok. A kiállítás az első eseménye annak a jubileumi programsorozatnak, amelyet az iskola huszonöt éves fennállása alkalmából szerveztek.

A mai alkalom arról szól, hogy azoknak a diákoknak, öregdiákoknak a műveiben gyönyörködjünk akik az iskolánkban végeztek különböző időben és folytatták ezt a csodálatos tevékenységet a művészetet – mondta el el köszöntőjében Holczinger Ferenc, a gimnázium igazgatója. Közülük többen művészek lettek, de olyanok is vannak köztük, akik a művészeten keresztül fejezik ki magukat, és számunkra nagyon fontos, hogy a jubileumi évben visszahívják és megtiszteljék őket a kiállítással. 


Más oktatási intézmények számára is példaértékű az a nevelési és oktatási színvonal, amit a Jezsuita Gimnázium képvisel. A visszajelzések alapján az itt végzett fiatalok olyan tudásra tesznek szert az iskolában, hogy könnyen el tudnak helyezkedni - mondta el a megnyitón Pfliegler Péter. - Az oktatási színvonal, és az a miliő, amit a Jezsuita Gimnázium tud nyújtani az odajáróknak, egy olyan pluszt ad, amelyet kevés iskola tud biztosítani a gyerekeknek – emelte ki Miskolc alpolgármestere.

A kiállítás május 4-ig látogatható a Feledy-házban. A jubileumi ünnepségsorozat kulturális- és sportrendezvényekkel júniusban folytatódik majd.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!