Ugrás a tartalomra

Jó szerencsét! – Együttműködés az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesülettel

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 04. csütörtök 19:05
Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesülettel kötött együttműködési megállapodást Miskolc önkormányzata csütörtökön, az együttműködés 2023. december 31-ig szól.

Az egyesület célja a bányászat és kohászat egyetemes érdekeinek szolgálata, a szakemberek összefogása, tudományos, műszaki, gazdasági fejlődésének elősegítése, valamint a bányász- és kohászhagyományok ápolása – tájékoztatta szerkesztőségünket a miskolci önkormányzat.

Részletezik: az együttműködési megállapodással a felek a hagyományok helyi ápolásának elősegítése érdekében működnek együtt, az egyesület helyi szervezetének programja kifejezi a bányász és kohász szakmák ősi összetartozását, mellyel hozzájárulnak az önkormányzat kulturális és idegenforgalmi céljainak eléréséhez.

Hatala Pál, az egyesület elnöke és Kriza Ákos, Miskolc polgármestere csütörtökön írta alá az együttműködési megállapodást

Az egyesület a megállapodás keretében koordinációs szinten vállalja Miskolcon és közvetlen környezetében élő bányász, kohász szakterülethez tartozó lakosság, vagy intézmények részére a bányász, kohász szakmák hagyományőrző kulturális rendezvényeinek gondozását, e szakmák kulturális hagyományainak megismertetését, a nevezetes ünnepek megszervezését, Miskolc kulturális rendezvényeit színesítő, a város polgárságát is mozgósító rendezvények segítését.

Továbbá: a bányász, kohász szakmák tárgyi hagyatékainak gazdagítását, a szakmák helyi híres művelői munkásságának közkinccsé tételét is vállalják, csakúgy, mint a helyi egyesületi kisközösségek kezdeményezéseinek, rendezvényeinek segítését, szakmai konferenciák, klubnapok rendezését, illetve Miskolc újraiparosításának segítését, a bányász, kohász szakmák népszerűsítését az ifjúság körében.

További hírek

Olvasnivaló