Ugrás a tartalomra

Jólesik ilyenkor egy segítő hívás

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. április 04. szombat 12:25
Örömmel fogadták a Salkaházi programban regisztrált szépkorúak az önkormányzat szerdán indult akcióját, melyben a városháza szociális osztályának munkatársai élőszóban adnak tájékoztatást a koronavírusjárvánnyal kapcsolatos legfontosabb és legaktuálisabb tudnivalókról.

- Két nap alatt több mint hatvan idős helybelit kerestem meg, akik mind örültek a figyelmességnek, a gondoskodásnak. Az a tapasztalatom, hogy a szépkorúak nagyon tájékozottak, tudják, hogy csak a legfontosabb esetekben szabad most kimenni az otthonaikból, mint ahogy azt is, hogy a korlátozás az ő érdeküket szolgálja. Saját bevallásuk szerint a boltba pedig csak a nekik fenntartott idősávban reggel kilenc és déli 12 óra között mennek – sorolta Lőrinczné Bodnár Bernadett a polgármesteri hivatal egyik szociális ügyintézője.

Mint ismert, a „Maradj otthon!” kampányban az önkormányzat számtalan felületen nyújt információkat a tennivalókról az idősek számára is. Szórólapok révén pedig igyekszik minden miskolcit tájékoztatni a városi önkormányzat, figyelmüket felhívni a járványveszélyre, átadni a legszükségesebb információkat. Ezek a plakátok a miskolc.hu oldalon elérhetők.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!