Ugrás a tartalomra

A jövő kosarasai új tornateremben játszhatnak

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 07. péntek 10:44
Állítható magasságú kosárpalánk és felújított öltözők várják a gyerekeket a Bársony János Általános Iskolában. A gyerekek profikkal avatták fel az új eszközt. A kicsik mostantól nagyobb figyelmet kapnak a labdajáték mestereitől, ugyanis a MEAFC bázisiskolája lett az intézmény.

Fogócska MEAFC-módra. Az egyetemi kosárcsapat játékosai mutatták be tudásukat, és játszottak a gyerekekkel. Az iskola új kosárpalánkját avatták fel.

Az intézmény vezetője, Hoskó Orsolya elmondta, az iskolának van egészségnevelési programja. – Azt tudjuk nagyon jól, hogy a gyerekek mivel küzdenek. A sok számítógépezés és az elhízás miatt nemcsak azt szeretnénk biztosítani számukra, hogy a heti öt testnevelésórán mozogjanak, hanem a délutáni időszakban is.

Az iskolában négyszázötven kisdiák tölti mindennapjait. Az új sporteszköz segítségével pedig specializálódhatnak is a kosárlabda irányába. Az egyetemi kosárcsapat bázisiskoláinak köre bővült most a Bársony János iskolával.

Rakaczki Zoltán, a MEAFC ügyvezetője az egyetemi klub szakosztályai közül a legnagyobbról és legeredményesebbről beszélt. – Fiú szakággal foglalkozunk. Összesen huszonhárom csapatunk van, és az utánpótlásban kettőszázharminchat versenyengedéllyel rendelkező sportolónk.     

A nagyok megmutatták a gyerekeknek, hogy mi mindent tanulhatnak meg az egyik legnépszerűbb labdajátékban. A MEAF toborzóján pedig már példaképeket is találtak a kicsik.

Nagy Ákos önkormányzati képviselő tapasztalata az, hogy a gyerekek nagyon szeretnek sportolni ebben az iskolában is. – Feladatunk és felelősségünk is nekünk, felnőtteknek, hogy megteremtsük a feltételeket hozzá. Összességében egy két és fél millió forintos beruházásról beszélhetünk. Másfél millió forintba került az új palánkok beszerzése, illetőleg egy millió forintba az öltözők felújítása.

A fejlesztés igazi összefogás eredményeként jöhetett létre. A forrást a MEAFC finanszírozta 70 %-ban. Az önkormányzat vállalta a további 30%-ot, a tankerület pedig egy millió forinttal támogatta a fejlesztést.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!