Ugrás a tartalomra

Jubileumot ünnepelt a kamara

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 03. kedd 17:02
Alapításának 25. évfordulóját ünnepelte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényen kitüntetéseket, díjakat és elismeréseket adtak át.

Az ünnepi megemlékezés a kamarához kötődő kiemelkedő személyek sírjának és emléktáblájának koszorúzásával kezdődött, az 57. küldöttgyűlést pedig a felújított BOKIK székházban tartották. Bihall Tamás beszélt az elmúlt 25 év gazdaságáról és a szervezet múltjáról.

– A magyar rendszerváltás időszakában az Antall-kormánynak egy nagyon fontos felismerése volt, hogy egy olyan intézményrendszert kell létrehozni, amely képes a szocialista, állami tulajdonú gazdaságból a magántulajdonú gazdaságba történő átképzéshez megfelelő segítő erőt nyújtani. Ezért jött létre a Kereskedelmi és Iparkamarák rendszere – fogalmazott a BOKIK elnöke.

A kamara kiemelkedő gazdálkodó szervezete díjat A SEGA Hungary Kft., a Framochem Francia–Magyar Finomkémiai Kft., a Green Plan Energy Kft. és az Avalon Park képviselői vették át. A szálloda a turisztikában elért eredményeiért kapta az elismerést.

– Közel 120 ezer vendégéjszakát értékesítettünk az elmúlt négy évben, míg a szórakoztató és élményparknak közel 800 ezer látogatója volt. Azt gondolom, hogy ez kiemelkedő teljesítmény – nyilatkozta Poncsák Pál, az Avalon Park szállodaigazgatója.

A gazdaság szereplői kiemelten fontosak a város fejlődése szempontjából, nélkülük elképzelhetetlen a jövőkép alakítása – fogalmazott Veres Pál. Miskolc polgármestere beszélt arról, hogy 2010-ben létrejött az önkormányzat gazdasági tanácsadó testülete. Az együttműködést az önkormányzat a kamarával közösen írta alá. - Az együttműködést a gazdaság szereplőivel tovább szeretnénk bővíteni. Formális találkozók helyett párbeszéd alapú, a város és az itt élők érdekeit szem előtt tartó kooperációban látjuk a megoldást. Javaslom, hogy a megkötött megállapodást aktualizáljuk oly módon, hogy az érintett vállalkozások véleményét is megkérdezve jelöljük ki az együttműködés irányait – hangsúlyozta a polgármester.

Erős területi kamarák nélkül nincsen erős országos kamara és ez fordítva is igaz - mondta Parragh László előadásában. Az elnök úgy fogalmazott, hogy lendületben a kamara és lendületben a gazdaság. A magyar GDP idén várhatóan eléri az 5 százalékos növekedést.

Juhász Ákos képgalériája!

– Látjuk azt, hogy Magyarországon gyakorlatilag nincs munkanélküliség, vannak még térségek, ahol ez nyomasztó dolog, de összességében országos szinten annyira alacsony a nem foglalkoztatottaknak a száma, hogy ez már a teljes foglalkoztatást jelenti – tette hozzá a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Parragh László elnök hangsúlyozta azt is, hogy a Borsod megyei kamara egy követendő példa, amely eredményeit egy korábban nem túl barátságos gazdasági környezetben érte el.

További hírek

Olvasnivaló