Ugrás a tartalomra

A Kabar utcában folytatódott a nyomortelepek felszámolása

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. október 10. csütörtök 16:16
Ezúttal az 54. szám alatti háromlakásos ingatlan elbontását kezdték meg. A korábban itt élőket szociális bérlakásokba költöztették. A terület önkormányzati képviselője elszánt abban, hogy a vasgyári nyomortelepet meg kell szüntetni.

– Sokkal nyugodtabb a környék ma már – mondja az elbontásra váró épület tőszomszédságában élő Nagy Zoltánné. Érdeklődésünkre meséli: korábban sok balhés család élt az utcában, akik nem fizették a közüzemi számlákat, hangoskodtak, volt, hogy az udvarukra is betörtek. – Szerencsére azonban ők elmentek innen. Akik itt maradtak, azok vagy dolgoznak, vagy nyugdíjasok. Azért, hogy most csend, nyugalom és béke legyen a Kabar utcában, sokat dolgozott a képviselőasszony – teszi hozzá.

Fotó: Mocsári László

A férje azért megjegyzi, hogy bár az épület, amiben laknak, belül viszonylag elfogadható állapotban van, de a külső falakra ráférne a vakolás, festés. Nagy Zoltán hozzáteszi: a lopások sem teljesen szűntek meg, jól látható a szomszédos házakon: a palatető igen foghíjas, de más problémák is nehezítik az itt lakók életét.

– Én magam évekkel ezelőtt közel félszáz konténer szemetet vitettem el innen, de az illegális hulladéklerakásokkal mind a mai napig küzdünk. És így aztán a patkányokkal is, amik már a környékbeliek életét is megkeserítik – mondja a terület önkormányzati képviselője. Gazdusné Pankucsi Katalintól megtudjuk: az 54. szám alatti ingatlan is annyira rossz állapotban volt már, hogy le kell bontani az épületet. A korábban itt élőket szociális bérlakásokba költöztették.

– Ahogy újítjuk fel ezeket a bérlakásokat, úgy költöznek át az itt élők, és bontjuk le sorban az épületeket – teszi hozzá.

A képviselő is megerősíti: korábban 54 lakásban éltek emberek a Kabar utcában, köztük sajnos olyanok is, akik nem voltak képesek betartani a közösségi együttélés szabályait; hangoskodtak, előfordultak lopások, verekedések.

– A környéken élők persze nagyon örülnek, hogy megszűnik ez a nyomortelep. Ahogy a városvezetés ígérte, elszántak vagyunk abban, hogy folytatjuk a nyomortelepek felszámolását – hangsúlyozta Gazdusné Pankucsi Katalin.

A csütörtöki bontást Beke Tibor, az ingatlangazdálkodási igazgatóság igazgatója is felügyelte.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!