Ugrás a tartalomra

Kajla megérkezett a Diósgyőri várba

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 22. hétfő 11:50
Kajla, a kíváncsi vizslakölyök nyomába eredhetnek a gyerekek a Diósgyőri várban is, ahol begyűjthetik útlevélükbe a pecsétet és még kedvezmény is vár rájuk. A királynék vára egyike annak a 41 magyarországi nevezetességnek, melyet felfedezhetnek a gyerekek, sőt, utazási kedvezmény is jár azoknak, akik használják Kajla útlevelüket.

Idén nyáron a Magyar Turisztikai Ügynökség az alsó tagozatos diákokat célzó kampányt indított. A gyerekek Kajlát, a csatangoló vizslakölyköt keresve fedezhetik fel az ország turisztikai látványosságait, ami hozzájárul ahhoz, hogy megszeressék a belföldi utazást. A Kajla útleveleket minden alsó tagozatos gyermek számára eljuttatták a tanév végén. Ebbe a füzetbe gyűjthetik a diákok a turisztikai célpontok pecsétjeit. Az akciót a MÁV is támogatja, így júliusban a Kajla útlevéllel rendelkező gyerekek ingyen utazhatnak a vasúttársaság belföldi járatain.

Az akció keretében érdemes a királynék várába is ellátogatni. A Kajla útlevelet felmutató alsó tagozatos diákok – augusztus 31-ig - 20% -os kedvezménnyel tudnak üdítőt vásárolni a vár Borozójában. Szeptember 1-től december 31-ig pedig az ajándék boltban kapható Diósgyőri vár kiadvány árából jár 20% kedvezmény. A Kajla pecséteket a gyerkőcök a Diósgyőri vár pénztára mellett található információs pultban kapják meg.

A Diósgyőri vár az osztálykirándulások és családi kiruccanások kedvelt helyszíne, ezért számos gyermekbarát programmal, állandó szolgáltatással és kedvezménnyel várják a legkisebbeket egész évben. A programok további részleteiről a Diósgyőri vár weboldalán is tájékozódhatnak az érdeklődők. 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!