Ugrás a tartalomra

Karddal támadták meg, ablakmosóval védekezett

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 20. hétfő 10:19
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 51 éves és egy 24 éves férfi ellen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt.

A vádlottak közül – akik egymás hozzátartozói – az apa ellenezte a lánya szerelmi viszonyát, és meg akarta akadályozni, hogy a férfi a lányát külföldre vigye.

2016. novemberében a két férfi karddal és vascsővel felfegyverkezve jelent meg a hernádkaki benzinkúton, ahol a lány barátja az általa vezetett gépjárműben tartózkodott, és az autóban vele volt még egy férfi és annak barátnője, valamint a vádlott lánya.

A férfiak hangosan szitkozódva az autóhoz mentek, és közülük a lány apja a nála lévő karddal rácsapott a bal első ajtó ablakára, amely kitört. A másik vádlott a vascsővel az első szélvédőt ütötte. Az autóban ülő férfiak megijedtek, és először elfutottak, de mivel látták, hogy a vádlottak tovább ütlegelik az autó szélvédőjét, motorháztetejét, visszaszaladtak, hogy barátnőiket kimentsék a gépjárműből. A vádlott lányának barátja egy ablakmosófolyadékkal tele vödröt vett magához, és azzal a vádlottak irányába locsolt, de ekkor az apa már egy kést is elővett, és a vádlottak üldözőbe vették a már menekülni kényszerülő két férfit.

Amikor az apa és vádlott-társa utolérték a lánya barátját, a náluk lévő eszközökkel test szerte bántalmazták, aki a fejére mért egyik ütéstől a földre került. A segítségére siető férfit a másik vádlott egy vascsővel fejen ütötte, így ő is a földre került. Ezután a vádlottak felhagytak a további bántalmazással, és eltávoztak.

A sértettek közül az egyik 8 napon belül gyógyuló sérülésein túlmenően 8 napon túl gyógyuló, az arc területén kozmetikai eltérést eredményező maradandó fogyatékosságként értékelhető sérülést szenvedett, míg a másik sérülései 8 napon belül gyógyulóak voltak.  A gépjárműben 193 109 Ft összegű rongálási kár keletkezett.

Az ügyészség az egyik vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a másikkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

(Borítóképünk illusztráció.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!