Ugrás a tartalomra

Kassáról Miskolcra, futva, egyéniben és váltókban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 14. vasárnap 15:08
Elrajtolni Európa legidősebb maratoni futóversenyének (1924-ben rendezték az elsőt!) városából, Kassáról, a dómtól, majd szinte végig a Hernád folyó partját követve megérkezni Miskolcra, az Európa leghosszabb főutcáján kijelölt célba. Nos ez a 113 km nem más, mint a Kassa-Miskolc Ultramarathon, melyet május 18-án egyéniben, valamint 5 és 10 tagú váltóban teljesíthetnek a vállalkozó sportemberek.
Forrás: maratonclubmiskolc.hu

Az első Kassa–Miskolc közötti ultramaratont 1999. június 19-én rendezték meg. 20 éve a rendező magyar oldalról a miskolci Marathon és Trekking Club sportegyesület volt, ami a mostani rendező, a miskolci Marathon Club Sportegyesület jogelődje. Szlovák részről a legendás Béke Maratont jegyző Kassai Marathon Club vállalt partnerséget a rendezésben, mely idén a kassai Active Life szervezettel együttműködve segíti a szervezést.

A rendezők a hazai és külföldi hosszútávfutó társadalom számára kínálnak remek megméretési lehetőséget a május 18-án, szombaton tartandó 2. Kassa-Miskolc Ultramarathonnal. A példásan összefogó két testvérváros és megye közötti 113 km-es, Krasna, Nyizna Mysla, Kéked, Gönc, Vizsoly, Abaújszántó, Hernádkércs, Szikszó, Sajóvámos településeket érintő távot egyéniben, valamint 5 és 10 tagú váltóban is teljesíteni lehet. Ez utóbbi jó alkalom csapatépítésre, munkahelyi, egyesületi, baráti közösségek erősítésére is. A rajtcsomagban egyedi technikai póló, a célban befutóérem és melegétel is a „szolgáltatások” közé tartozik.

A  pályát az 1999-es Kassa–Miskolc ultramaratoni verseny abszolút győztese, a  miskolci Németh Csaba jelölte ki, aki a világon egyedülálló módon hatszor teljesítette az Ultra Trail Mont Blanc (UTMB) terepfutó viadalt. További részletek a www.maratonclubmiskolc.hu honlapon érhetők el.

Programok

-
főleg a belváros
-
a múzeumokban
-
Diósgyőri vár
-
Fonoda utca (3-as főút)