Ugrás a tartalomra

Kedden megyénkbe érkezik a viharos szél

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 10. hétfő 11:48
Kedden már Miskolcon is számíthatunk viharos erejű széllökésekre.

Nyugat-Európában a hétvégén viharos időjárást okozó ciklon frontjai hétfőre a Kárpát-medencét is elérték. Hazánkban egyelőre déli, délnyugati szél a jellemző, és a megyénkben csak a magasabban fekvő területeken fúj viharos erejű szél. A délutáni órákban azonban egyre többfelé várható szélerősödés, és eső is. 


Az erősödő szél miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém és Zala megyére és a fővárosra is másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A többi megyére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Kedden nyugatira fordul majd a szél, ami a borsodi megyeszékhely domborzati viszonyaiból adódóan kedvez a szélerősödésnek. Ekkor már Miskolcon, és a megyében is többfelé számíthatunk viharos (60-80 km/h) erejű széllökésekre. 
A hét első felében marad a szeles idő, a keddi maximum után napról-napra veszít erejéből a szél, csütörtökön már csak élénk lökések várhatók.
A Chiara téli viharos időjárás miatt vasárnap több légitársaság is törölte brüsszeli járatait. 
Hétfő reggelre pedig Csehországban csaknem százezer háztartás maradt áram nélkül az átvonuló és kiadós esővel kísért szélvihar miatt. Számos helyen, főleg a cseh-német határon, leállt a vasúti forgalom a sínekre dőlt, kitört fák miatt, és több hegyvidéki közúton is közlekedési akadályok alakultak ki.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!