Ugrás a tartalomra

Kenyérsütő miatt gyulladt fel egy ház Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 24. hétfő 09:32
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 43 éves nő ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt.

Az asszony négy kiskorú gyermekével és édesanyjával élt együtt egy miskolci családi házban. 

A házat gázkazánnal fűtötték, de rossz anyagi helyzetben voltak, ezért a gázért feltöltő kártyával fizettek. Tavaly február végén a kártyáról elfogyott a pénz, és a hideg téli idő miatt a nő úgy döntött, hogy más módon fogja a szobák fűtését biztosítani. 

Ezen a hétvégén csak a vádlott, az édesanyja és legkisebb fiú gyermeke tartózkodtak otthon, mivel másik három gyermeke az apánál volt. A asszony az édesanyjával közösen használt szobában egy gofrisütővel fűtött, míg a fia szobájába éjszakára egy elektromos kenyérsütőgépet vitt be, amelyet a gyermek ágyától mindössze 5 cm-re, a laminált padlóra tett, bekapcsolta, és a sütő részét felnyitotta, hogy a meleg ott tudjon távozni. Gyermekét lefektette és egyedül hagyta a szobában.

A hajnali órákban az ágytakaró rácsúszott a kenyérsütőre, ettől tűz keletkezett. A tűz átterjedt az ágyneműre, a matracra és a bútorzatra, melynek következtében a szoba teljesen lángba borult. 

A tüzet először az anya észlelte, megpróbálta menteni a gyermekét, de a nagy füst miatt nem tudott bejutni a szobába, és mert a tűz egyre hevesebben lángolt, az édesanyjával együtt ki kellett menekülniük a lakásból. A gyermekszobában alvó ötéves gyermek felébredt a tűzre, megpróbált menekülni az ablak irányába, de a szobából már nem jutott ki, a szén-monoxid mérgezés és az égési sérülések következtében a helyszínen elhalálozott. 
A tüzet végül a kiérkező tűzoltók fékezték meg. 

A kenyérsütőgép nem rendeltetésszerű használata következtében keletkezett a tűz, az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló