Ugrás a tartalomra

Képviselők csomagolták a miskolciaknak szánt maszkokat

Horváth Szabolcs
Utoljára módosítva
2020. május 05. kedd 10:06
Folyamatosan postázza a miskolci önkormányzat az általa vásárolt maszkokat, ezek csomagolásában most a képviselők is segítettek.

Hétfőn este ismét benépesült a miskolci polgármesteri hivatal közgyűlési terme. Ezúttal azonban nem előterjesztések és viták, hanem szájmaszkok vártak a képviselőkre. Az érkezőket Bartha György irányította a biztonságos távolságban lévő „munkaállomásokhoz”, és magyarázta el, pontosan mi a teendő. Az akció több célt is szolgált, mondta el érdeklődésünkre a diósgyőri képviselő. „Az önkormányzat által beszerzett 120 ezer maszkot nagyon várják a miskolciak. Ezeket a polgármesteri hivatalban csomagolják és postázzák folyamatosan, így egyrészt tehermentesíthetjük az itt dolgozókat, másrészt szeretnénk felgyorsítani a folyamatot, hogy a városban élők minél hamarabb megkaphassák ezeket az védőeszközöket. Habár a kezdeményezés a Velünk a város frakciótól származik, meghívásunkra csatlakoztak hozzánk a Fidesz-KDNP képviselői is. Vannak pillanatok – tette hozzá Bartha György –, amikor közösen kell cselekednünk. Később újra fogjuk ütköztetni a véleményünket a különböző témákban, de ez most az együttműködés ideje.”

(Végh Csaba képgalériája)

A képviselőkre közel kétezer maszk becsomagolása várt, és gyorsan bele is jöttek a munkába. „A polgármester úr által írt levélbe helyezzük el a két maszkot, és ezt együtt tesszük be egy steril műanyag zacskóba – mutatta Hegedűs Andrea, a Velünk a város frakció helyettes vezetője. – Ez a kész csomag kerül a borítékba, és már mehet is a postázóba, hogy felcímezzék, és így eljusson minden miskolcihoz. Folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket, hogy mindenki nagyon várja már a maszkot, hiszen sokaknak még nem is volt ilyen. Ezért kell a városnak segítenie.”
A maszkcsomagolásra összesen 19 képviselő jött el, köztük a Fidesz-KDNP politikusai. „A Fidesz-KDNP számára természetes, hogy a kezdetektől segítsünk ott, ahol kell – mondta Hollósy András, a frakció szóvivője. – Most is jöttünk, hogy minél hamarabb borítékba kerülhessenek a maszkok, és a miskolciak használni tudják ezeket.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!