Ugrás a tartalomra

Képzések emelik tovább azt ellátás színvonalát a megyei központi kórházban

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 24. csütörtök 11:16
A projekt csaknem háromszázmillió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásával valósult meg.

Oktatási-képzési programokon vehettek részt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szakdolgozói és szakorvosai, amelyeket az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program csaknem háromszázmillió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásával valósítottak meg – írja közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.
 
A szakdolgozók és szakorvosok képzésével, továbbképzésével emelkedik a képzett munkaerő aránya az ágazatban,  a betöltetlen álláshelyek száma,  a munkaerő megtartását célzó munkakörülmények és feltételek, a lakossági ellátások minősége, hatékonysága pedig tovább erősödik. 

- A kórház a projekt részeként két célterületen valósított meg képzéseket: a szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok egészségügyi szakirányú szakmai továbbképzése az intézményi szinten hiányszakmaként jelentkező szakmákra; Szakdolgozói képzési programok az intézményi szinten hiányszakmaként jelentkező szakmákra. A projektnek köszönhetően nyolc szakterületen 60 munkavállaló szakképzése valósult meg. A három aneszteziológiai szakasszisztens, négy endoszkópos szakasszisztens, tizenegy felnőtt intenzív szakápoló, két gyermek intenzív szakápoló, tíz műtéti szakasszisztens, hét onkológiai szakápoló, tizennyolc pszichiátriai szakápoló és öt sürgősségi szakápoló edukációja teljesült – sorolta az intézmény.

A projekt eredménye továbbá, hogy – a szakdolgozók mellett – huszonöt szakorvos kilencféle licenc képzésben vehetett részt. A szakorvosok így olyan – korszerű, az orvostudomány és a technológiai környezet állandó fejlődése miatt megkövetelt – szakmai eljárásokat sajátítottak el, amelyek a már meglévő ellátások szolgáltatási minőségét is javítják. A projekt Európai Uniós támogatásból valósult meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!