Ugrás a tartalomra

Két megyei cégvezető is az Év Vállakozója

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 08. vasárnap 17:42
Rangos elismeréseket adott át Varga Mihály pénzügyminiszter és Tolnay Tibor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke Budapesten, a Vállalkozók napján a Müpában.

- Borsod megyében hetvenötezer vállalkozás van, ebből hat vállalkozó kapta meg Borsod-Abaúj-Zemplénben a megyei Év Vállalkozója Díjat - nyilatkozta Ádám Imre, a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, a VOSZ elnökhelyettese. - Az arányok is mutatják, hogy ez a korábbi elismerés is egy óriási jelentőségű dolog. Az országos Év Vállalkozója Díj kapcsán pedig két helyi vállalkozás is a legjobbak között van. A helyi gazdaságról szólva elmondta, az exportra termelő vállalkozások illetve a multinacionális cégek jobb helyzetben vannak,  megvan a megfelelő hátterük, a belföldre termelő vállalkozások azban gyakran tőkehiányosak és szakemberekből sem válogathatnak- utalt a munkaerőhiányra. Ugyanakkor jól prosperál a megye építőipara, azonban a munkaerőhiány rányomja bélyegét ennek a területnek a működésére is.

Az idei esztendő sikeres, gazdasági rekordokat is hozó év volt Magyarországon, a fogyasztás és a megtakarítások is bővültek, amelyhez nélkülözhetetlen volt a támogató politika is – jelentette ki a rendezvényen Tolnay Tibor. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke méltatta a novemberben napvilágot látott második gazdaságvédelmi akcióterv célkitűzéseit is, amely szintén az adócsökkentésre és az adminisztrációs terhek további mérséklésére tesz javaslatot. Hozzátette: alapvető érték a vállalkozások, a munkavállalók és a kormány számára is az a hatéves bérmegállapodás, amelyet a felek 2016-ban kötöttek, és amelyet azóta minden szereplő maradéktalanul betart. Az ehhez kapcsolódó vállalások kiállták az idő próbáját, amely jelzi: az akkori megállapodás a realitás talaján állt.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint büszkék lehetünk, de elégedettek még nem. - A magyar gazdaságnak sokat kell még fejlődnie ahhoz, hogy versenyképességben, hatékonyságban bármelyik európai gazdasággal felvegye a versenyt. Azon dolgozunk a Vállalkozók Országos Szövetségével közösen, hogy egy olyan gazdasági hátteret, olyan üzleti környezetet tudjunk teremteni, amiben a kis és középvállalkozók is megkapják azt a segítséget, amivel nem csak a hazai piacon, hanem akár külföldön is versenyképesek tudnak lenni. Ehhez további adócsökkentése van szükség, az adó adminisztrációjának a csökkentésére, illetve olyan vállalkozásfejlesztési programokra, amelyek a munkavállalók képzésén keresztül segítenek – hangsúlyozta  a pénzügyminiszter.  

 

A XXI. Vállalkozók Napja 2019 – Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kitüntetettjei

Miniszteri kitüntetés, Magyar Gazdaságért Díj:

Lőrinc Ákos, az ÉRV Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. vezérigazgatója

Az Év Vállalkozója Díj (2019):

Balogh József, az MBM Autó Kft ügyvezetője

Az Év Vállalkozója Díj (2019):

Max Aicher, az Ózdi Acélmű Kft ügyvezetője

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!