Ugrás a tartalomra

Ki és miért helikopterezett Miskolcon? – kérdezi a Velünk a Város frakció

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 13. péntek 09:48
Azonnali vizsgálatot kér egy 2017-es ügy miatt a Holdingtól Szarka Dénes, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője.
Szarka Dénes (jobbra, Velünk a Város) haladéktalan vizsgálatot kér a Holdingtól (mellette párttársa, Szilágyi Szabolcs) | Fotó: Juhász Ákos

A politikus szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, döbbenten áll az előző holdingvezetés által hátrahagyott újabb botrány előtt. Szarka Dénes felidézi, a február 27-i közgyűlésen elhangzott egy információ, amit azóta senki sem erősített vagy cáfolt meg.

E szerint 2017. december 6-án az előző Holding-vezetés helikoptert bérelt a Hidroplan Nord Kft.-től, amiért összesen több mint 2,5 millió forintot fizetett ki.

– Hogy ki, miért, milyen célból bérelte ezt a helikoptert, nem tudjuk. Hogy miért érte meg a városnak, mitől lett ezzel jobb a miskolciaknak, nem tudjuk – fogalmazott. – Éppen ezért azt kérem a Holding vezetésétől, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az ügyet és a miskolciak tisztánlátása érdekében válaszoljanak a következő kérdésekre: mikor, milyen úticéllal, miért, ki utazott a helikopteren? Mi indokolta a légiközlekedést a földi helyett? Ki és milyen felhatalmazás alapján rendelte meg a helikoptert? Ki engedélyezte a bérleti szerződés aláírását? Ki engedélyezte a kifizetést?

Az önkormányzati képviselő azonnali vizsgálatot kér a Holding vezetésétől.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!