Ugrás a tartalomra

Kinyithatnak az éttermek, kezdődhetnek a lagzik

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 16. szombat 12:56
Újabb könnyítések léptek érvénybe.
A nagyobb létszámú esküvőket is meg lehet már rendezni. (Fotó: Pixabay.com)

A Magyar Közlönyben megjelentek az újabb lazítást célzó intézkedések. Ezek alapján a vendéglátó üzlet belső, zárt részében – így különösen az étteremben, a kávézóban, a cukrászdában, a büfében, a presszóban – a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett. Ugyanakkor az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni, és a védőtávolság betartása is kötelező.

A szabadtéren lévő játszótér nyitva tarthat és látogatható.

A szálláshelyek fogadhatnak vendéget, akik számára az ott-tartózkodás megengedett. A szálláshelyen üzemeltetett vendéglátó helyiségekre a vendéglátó üzletekre vonatkozó szabályok irányadóak.

A családi rendezvényekre a következő szabályok érvényesek. Június 1-től a  temetést, valamint a  házasságkötést követő családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt. A házasságkötés és a házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható, ám a védőtávolság betartása itt is kötelező.

További hírek

Olvasnivaló

Programok