Ugrás a tartalomra

A király is itthon van! – üzenik a Diósgyőri vár lakói

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. április 05. vasárnap 21:54
A különleges fényfestéssel az otthon maradásra biztatják mindazokat, akik ezt megtehetik.
#akiralyisitthonvan - Fotó: Mocsári László

A király is itthon van! – ezt az üzenetet vetítették vasárnap este a Diósgyőri vár falára az ott dolgozók. A különleges fényfestéssel az „udvartartás” a maga módján szerette volna felhívni a figyelmet az elkövetkezendő időszak talán legfontosabb üzenetére: #akiralyisitthonvan, #maradjotthon.

Boronkai Edina, a Diósgyőri vár értékesítési vezetője a minap.hu-nak elmondta, a fényfestést az ég felé mutató fénysugarak is kiegészítették, amelyek arra utalnak, hogy a vár a kultúra és a hagyományaink szimbólumaként ebben a nehéz időszakban is a reményre és kitartásra biztat.

Fotó: Mocsári László

-A vár fényfestései egyébként is nagyon látványosak, talán éppen emiatt nagyon népszerűek is. Amikor tehát úgy döntöttünk, mi is támogatjuk a „Maradj otthon!” kampányt, nem is volt kérdés, hogy ezt a látványosságot is bevetjük – mondta Boronkai Edina, aki azt is hozzátette, külön öröm volt számukra, hogy a fényfestést végző állandó partnerük is fontosnak érezte az üzenetet, ezért első szóra csatlakozott az önkéntes munkához.

Amint ismert, annak, aki teheti, azért fontos most otthon maradni, mert a társadalmi érintkezés kerülése a leghatékonyabb módja annak, hogy lassítsuk a koronavírus terjedését. A Diósgyőri vár udvartartása erre nem csak a fényfestéssel hívja fel a figyelmet. A komplexum facebook-oldalán a „lakók” üzennek a miskolciaknak: rövid kis történetükben azt mondják el, mit csinálnak addig, amíg a kapuk zárva vannak, illetve bizodalmukat fejezik ki, hogy „hamarosan újból örülhetünk majd egymásnak.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!