Ugrás a tartalomra

Kiugrott az ablakon egy tízezresért

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 12. kedd 10:25
Nem teketóriázott az a 42 éves rabló Ózdon, aki háza ablakából vetette rá magát az utcán sétáló kiskorúra.

Az Ózdi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves férfi ellen, aki tavaly augusztusban, egy délután Ózdon, házának nyitott ablakából nézelődött, amikor felfigyelt egy általa látásból ismert 13. életévét betöltött gyermekkorú fiúra, aki a közeli kisbolt irányából gyalogosan közlekedett, miközben a kezében egy 10 000 Ft-os címletű bankjegyet lóbált.

A vádlott elhatározta, hogy megszerzi a pénzt, és rákiáltott, hogy „add ide a pénzt!”. A sértett ettől megrémült, és a bankjegyet rögtön a jobb nadrágzsebébe rejtette, a vádlott azonban kiugrott a ház ablakán és odament hozzá.

Egyik kezével a fiú mindkét kezét összekulcsolva lefogta, míg a másik kezével a nadrágzsebéből kivette a bankjegyet, és ezután visszament a házába. Rendőri intézkedésre került sor, melynek során az eltulajdonított 10 000 Ft-ot a vádlottól lefoglalták, és a sértett törvényes képviselőjének kiadták.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

 

További hírek

Olvasnivaló