Ugrás a tartalomra

Kiváló Integrált Nagykórház díjat kapott a megyei kórház

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 09. szerda 15:34
Rangos elismerést kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház: az integrált nagykórházak számára kiírt kategóriában ugyanis elnyerte a Kiváló Integrált Nagykórház 2019 díját az egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

A díjat a Medicina konferencián Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke – aki a pályázatokat értékelő zsűri elnöki tisztét is betöltette – adta át Révész Jánosnak, az egészségügyi intézmény főigazgatójának.

A pályázat bírálati szempontjait Velkey György, a budapesti Bethesda Gyermekkórház főigazgatója ismertette, hangsúlyozva, a kórházak és egészségügyi szolgáltatók értékelését a fórumon fontossá teszi, hogy a szakterületen nincs más ehhez hasonló, illetve ilyen típusú megmérettetés – tudatta portálunkkal a kórház.

„Pályázatot idén negyven szolgáltató nyújtott be a Kórházszövetség és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság által delegált zsűri felé” – közölte a részleteket, felsorolva az öt legfontosabb szempontot és azok alegységeit: 

1. Az emberi erőforrás kérdése, amelynél egyebek mellett vizsgálták a szakorvosok, a szakápolók, a minősített munkatársak, az üres állások számát, sőt a kártérítési perek eseteit is.

2. A szolgáltatási infrastruktúra tekintetében szempont volt a beruházások, műszerbeszerzések mértéke, az étkezései-, valamint a hotelszolgáltatások helyzete, a műszerek életkora stb.

3. A szabályozottság területén a minőségirányítás, a protokollok, a szövődmények dokumentálása és az elektronikus adatkezelés kérdései volt a legfőbb összetevő.

4. A szakmai szervezettség tekintetében a sürgősségi osztályt, az egynapos ellátást, a klinikai vizsgálatokat, a diagnosztikus hátteret, illetve az oktatókórházi státuszt is górcső alá vették.

5. A gazdálkodás témakörében pedig a saját bevételek, a kiszervezett szolgáltatások és az adósságállomány volt a legfontosabb kritérium.

Velkey György hozzátette: a pályázatokat – a feltételeket és területeket – egy objektív rendszer alapján, mutatószámok segítségével értékelték, lehetővé téve az intézmények működésének összehasonlítását.

Egyedülálló siker, hogy ebben az évben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház mindkét, az egészségmenedzsmentben adományozható legmagasabb rangú elismerést megkapta, ugyanis a Kiváló Integrált Nagykórház 2019 díj mellett idén áprilisban a Magyar Kórházszövetség Dr. Ajkay Zoltán Emlékdíját is az egészségügyi intézményünknek ítélték oda.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!