Ugrás a tartalomra

Kölcsönös a segítségnyújtás – tízmillió forintos adomány

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 10. hétfő 20:30
Miskolc város alpolgármestere mondott köszönetet az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnökének, amiért kétkamionnyi adománnyal jelentős segítséget nyújtott a szociális ellátásnak és a kórháznak.
Fotó: Végh Csaba

Negyven doboz érkezett az Őszi Napsugár Otthonba a Hartmann-Rico Kft.-től, amely többek között beteg- és inkontinencia-ellátáshoz gyárt termékeket tartalmazott. – Minden adománynak nagyon örülünk – mondta Varga Andrea Klára alpolgármester. – Főleg azoknak, amelyek hiánycikkek pótlására szolgálnak. Most egy tízmillió forintos adományt kapott a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház. Ahhoz, hogy a szociális ellátásban gondozottak számára el tudjuk juttatni a dobozokat, a miskolci polgármesteri hivatal is segítséget nyújtott – mondta az alpolgármester, aki egyúttal megköszönte az eddigi legnagyobb értékű adományt Ignácz Viktóriának, Miskolc Megyei Jogú Város Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnökének.

– A Magyar Állam is segít Ukrajnán, úgy gondoltuk, éppen ideje, hogy visszaadjuk a segítséget, amire most a miskolciaknak van szükségük. Tizenhét éve dolgozom együtt a kórházzal, ezért úgy gondoltam, az adomány másik felét nekik juttatom el – mondta az elnök.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!