Ugrás a tartalomra

Kordos olvasóterem a múzeumban

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 22. kedd 18:18
Kordos László előtt tiszteleg a Herman Ottó Múzeum. Az egykori könyvtáros születésének 110. évfordulóján róla nevezték el a könyvtár olvasótermét.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Kordos László egész életében elkötelezett pedagógus volt, az ő ötlete nyomán nevezték el a város könyvtárait írókról, költőkről, de a könyvtárosképzés elindítása is a nevéhez fűződik. A róla elnevezett olvasóteremben hagyatékának néhány darabja is megtekinthető. Kordos László 1964-től a Miskolci Városi Könyvtár igazgatója volt, 1970-ben került a Herman Ottó Múzeumhoz.

Zahuczky László, a Herman Ottó Múzeum könyvtárvezetője elmondta Kordos László olyan időben került a Herman Ottó Múzeum könyvtárába, amikor egy tragikus esemény következett be a múzeum történetében. - Az 1960-as évek végén a Papszeren működő Herman Ottó Múzeumnak az egyik fala leomlott és nagy kárt szenvedett a múzeumi könyvtár állománya, ő pedig részt vett az átköltöztetésben és később a mostani MAB Székház első emeletén működött a múzeum könyvtára Kordos Lászlónak köszönhetően - mondta el a könyvtárvezető, aki hozzátette, Kordos László 1970-76-ig volt a múzeumi könyvtár könyvtárosa.

További hírek

Olvasnivaló