Ugrás a tartalomra

„Köszönet az egész éves munkáért” – Sajtónapi rendezvény a Városházán

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 14. csütörtök 20:31
1990 óta ünnepeljük a magyar sajtó napját minden év március 15-én. Az ünnep alkalmából Miskolc önkormányzata – megköszönve az egész éves együttműködést – sajtónapi rendezvényre hívta meg csütörtökön a helyi médiumok munkatársait.

Szabó Máté, a Polgármesteri Hivatal Sajtóosztályának vezetője köszönetét fejezte ki a helyi médiumok képviselőinek az egész éves munkájukért, majd állófogadásra invitálta a jelenlévőket. – Köszönetet mondunk nektek az egész éves munkátokért, a türelmetekért, a kezdeményezőkészségetekért, a nyitottságért, hogy a kérdéseitekkel ötleteket adtok. Azért, hogy a hírek mindig megjelennek, legyen bár hétvége, ünnepnap, legyenek akár rendkívüli időjárási körülmények – fogalmazott az osztályvezető.

1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt. Március 15-én hirdették ki a polgári sajtószabadságot, ezt április 11-én törvénybe is foglalták. A sajtószabadságot először a francia Emberi és Polgári Jogok Egyetemes Nyilatkozatában deklarálták, állampolgári jogként az 1791. évi francia alkotmány rögzítette, azután került be más országok alkotmányába.

További hírek

Olvasnivaló