Ugrás a tartalomra

Közel 10 ezer család vette már igénybe a családvédelmi akcióterv valamely elemét

MTI
Utoljára módosítva
2019. július 12. péntek 15:11
Két hét alatt 2500-an éltek a családvédelmi akciótervben kibővített jelzáloghitel-elengedés lehetőségével, korábban másfél év alatt volt annyi igénylés, mint most az elmúlt két hétben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin a július elsején életbe lépett akcióterv legfrissebb eredményeiről közölte: óriási és egyre növekvő az érdeklődés a családalapítást segítő kedvezmények iránt, eddig közel tízezer család tudott élni a program által kínált valamelyik lehetőséggel. Ismertetése szerint eddig mintegy kétezren igényelték a babaváró támogatást, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására csaknem ötezren jelentkeztek.

Novák Katalin kifejtette: július elsejével nyílt meg annak lehetősége, hogy a második gyermek érkezésekor a fennálló ingatlanfedezetű jelzáloghitelekből egymillió forint jóváírását lehet kezdeményezni. Harmadik gyermek érkezése esetén négymillió forintot, minden további gyermeknél pedig további egy-egy millió forintot engednek el a lakás jelzáloghitelből.

Ezzel a lehetőséggel az elmúlt két hétben annyian éltek, mint összesen az utóbbi másfél évben – hangsúlyozta az államtitkár, aki felidézte: 2018 januárja óta a harmadik gyermek érkezésekor egymillió forintot jóváírnak a fennálló jelzáloghitelekből.

Ez a lehetőség bővült most ki a családvédelmi akciótervben – mutatott rá Novák Katalin, aki szerint a jelzáloghitel elengedés – az eddiginél szélesebb körben – sokakat szólított meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!